• 瀏覽: 5,349
  • 回覆: 68
告訴你,在非洲做事是不需要攞牌照的,歐洲人的面孔就是質量保證。在非洲,歐洲人的面孔就是最大的通行證,這就叫做「有地位」。中國人幾時先做到呢個層次?

對了,你們好像不會解決問題,只會解決提出問題的人,對不?

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2019-4-21 07:28 AM 發表
告訴你,在非洲做事是不需要攞牌照的,歐洲人的面孔就是質量保證。在非洲,歐洲人的面孔就是最大的通行證,這就叫做「有地位」。中國人幾時先做到呢個層次? ...
幾時唔係重點,最緊要係做緊。三十年前中國一窮二白,中國人想去歐洲難過上天堂。現在去到歐洲大景點大部分係中國人。中國要行自己既路,自強不息!

引用:
原帖由 LogisticsAir 於 2019-4-21 07:51 AM 發表

幾時唔係重點,最緊要係做緊。三十年前中國一窮二白,中國人想去歐洲難過上天堂。現在去到歐洲大景點大部分係中國人。中國要行自己既路,自強不息! ...
單慿你這一句,我認為100年也不行。告訴你,歐洲人用了500年

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2019-4-21 07:57 AM 發表

單慿你這一句,我認為100年也不行。告訴你,歐洲人用了500年
時間長短重要嗎?

引用:
原帖由 LogisticsAir 於 2019-4-21 08:22 AM 發表

時間長短重要嗎?

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2019-4-21 07:28 AM 發表
告訴你,在非洲做事是不需要攞牌照的,歐洲人的面孔就是質量保證。在非洲,歐洲人的面孔就是最大的通行證,這就叫做「有地位」。中國人幾時先做到呢個層次? ...
非洲一樣收人仔!
(中國銀行非洲分行~)

人仔&美金…
大家不停係咁印,
大家互相拉貓尾!
(全世界只得兩種貨幣~)
(中國及美國玩晒世界~)

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2019-4-21 07:57 AM 發表

中國已上太空&登月,
時間只係用咗…

引用:
幾乎所有非洲國家都曾經是某歐洲國家的殖民地。
歐洲列強瓜分非洲既歷史,你唔係唔知掛。

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2019-4-21 08:23 AM 發表

美國… 出售軍備,
賺戰爭錢!

中國… 一帶一路,
賺和平錢!

高下已經即時立見…
打住攪基建旗號賺!

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-4-21 08:35 AM 發表

幾乎所有非洲國家都曾經是某歐洲國家的殖民地。
歐洲列強瓜分非洲既歷史,你唔係唔知掛。
咁就唔係叫"有地位",
其實係"有仇恨"先真!

引用:
中國咁多漢奸暴徒畜牲,無恥度宇宙無敵, 睇得起你至奇

引用:
咩人做咩事,法律第二的人永遠唔想跟規矩做人😂😂

引用:
原帖由 瑪卡 於 2019-4-21 08:58 AM 發表

咩人做咩事,法律第二的人永遠唔想跟規矩做人😂😂
笑死,又老屈,我幾時有講唔洗跟規矩做人?我跟足規矩,班黑鬼唔跟,你又可以點做?用下腦啦

對了普通人就是這樣弱智的。不意外。

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2019-4-21 09:16 AM 發表

笑死,又老屈,我幾時有講唔洗跟規矩做人?我跟足規矩,班黑鬼唔跟,你又可以點做?用下腦啦

對了普通人就是這樣弱智的。不意外。
咁你說的,歐洲人面孔就是通行証,又係點解呢?

歐洲人㸃解係非洲有地位,因為非洲長期被侵佔作值民地,歐洲建立的制度令非洲人奴化,覺得歐洲人高人一等。

隨著值民地的時間過去,敎育水平的提高,歐美政經滑落,歐洲人的地位也隨之下跌,中國的政治經濟掘起,中國人的地位提高,影響力也加大。

但有一些被當犬養的洋奴,忠精不「義」,繼續為前主人效力,懷勉過去伏在主人腳下的風光。

像香港一樣,歐美人的地位隨着值民地的過去而下跌,普及敎育後原來歐美人能力比不上香港人,何來地位?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]