• 瀏覽: 1,657
  • 回覆: 21
建制派立法會議員考慮引用《議事規則》第91條, 把《逃犯條例》修訂直接提上大會審議, 這種打矛波做法, 連曾鈺成都話有好大保留, 指如果任意行使91條, 會令《議事規則》喪失權威和穩定性.
其實修改《逃犯條例》和香港民生根本毫無關係,反而條例通過就會對市民大眾有大影響! 何解不能從長計議?

建制議員急如星火, 究竟有什麼原因?

北京搞大灣區先要搞大灣區法制大陸化
落ORDER做野
班保皇狗一定急啦

議員不投票=浪費公帑
浪費公帑=垃圾議員
犯民23議員正垃圾議員

引用:
原帖由 opclk99 於 2019-4-20 11:10 PM 發表
議員不投票=浪費公帑
浪費公帑=垃圾議員
犯民23議員正垃圾議員
要睇情況。
如果投票結果係衰過唔投票,咁唔投票就好過投票了

引用:
原帖由 車站雀躍的神童 於 2019-4-21 03:20 AM 發表

香港23件犯民大型垃圾
咁建制眾多舉手機器就全是垃圾中的垃圾了

引用:
原帖由 衫哥 於 2019-4-21 03:32 AM 發表
咁建制眾多舉手機器就全是垃圾中的垃圾了
犯民連舉手都不舉就全是比垃圾中的垃圾更垃圾了

引用:
原帖由 天地冇正氣 於 2019-4-21 02:53 AM 發表

要睇情況。
情況係為反而反,唔投票扯死香港,衰過雞,賤過狗

引用:
原帖由 opclk99 於 2019-4-21 03:42 AM 發表

情況係為反而反,唔投票扯死香港,衰過雞,賤過狗
有什麼例子唔投票扯死香港?

垃圾就是泛民的代名詞

引用:
原帖由 天地冇正氣 於 2019-4-20 11:07 PM 發表
建制派立法會議員考慮引用《議事規則》第91條, 把《逃犯條例》修訂直接提上大會審議, 這種打矛波做法, 連曾鈺成都話有好大保留, 指如果任意行使91條, 會令《議事規則》喪失權威和穩定性.
其實修改《逃犯條例》和香港民生根本毫無關係,反而條例通過就會對市民大眾有大影響! 何解不能從長計議?

建制議員急如星火, 究竟有什麼原因? ...
支持《逃犯條例》,反對的應該係收了劉生錢做嘢的👎👎👎

引用:
原帖由 商界長長主題 於 2019-4-21 06:13 AM 發表

支持《逃犯條例》,反對的應該係收了劉生錢做嘢的👎👎👎
有什麼政府提出的政策你不支持?

引用:
原帖由 衫哥 於 2019-4-21 06:17 AM 發表

有什麼政府提出的政策你不支持?
高地價政策唔支持

引用:
原帖由 天地冇正氣 於 2019-4-20 11:07 PM 發表

建制議員急如星火, 究竟有什麼原因? ...
每事拖拖拖,今日深圳已超越香港了,你話等乜?😂😂

引用:
原帖由 天地冇正氣 於 2019-4-21 02:53 AM 發表

要睇情況。
所以我成日講豉油文煮就係成本,部機日日空轉會得到啲咩?😂😂

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]