• 瀏覽: 10,681
  • 回覆: 121
+2
https://cn.nytimes.com/business/20190415/chinese-high-speed-rail-malaysia/zh-hant/

馬來總理好野,又逼左大陸減價幾十億   

調整協議以為係減價?鐵路既野平有平做貴有貴做,平D咪行慢D囉。

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2019-4-20 10:56 PM 發表
調整協議以為係減價?鐵路既野平有平做貴有貴做,平D咪行慢D囉。
馬國總理又逼大陸請大馬工人
D效率一定差
中國有排泄

引用:
原帖由 anson2004 於 2019-4-20 11:11 PM 發表

馬國總理又逼大陸請大馬工人
D效率一定差
中國有排泄
咦,原來你以為馬拉佬收好貴人工?

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2019-4-20 11:15 PM 發表

咦,原來你以為馬拉佬收好貴人工?
馬總理更係帶計保障大馬工人權益啦,大陸有排蝕

引用:
原帖由 nigel212 於 2019-4-20 11:37 PM 發表

點蝕法呢?
馬拉工人做野效率低,原本中國人一個人可以完成的野,可能要兩個馬拉工人,人工自然又多左

而家馬總理屈左大陸減幾十億,未來可以仲屈多野 ,正

今次大陸賠了夫人又折兵

引用:
原帖由 anson2004 於 2019-4-20 11:31 PM 發表

馬總理更係帶計保障大馬工人權益啦,大陸有排蝕
哈哈,你睇下隣近國家印尼菲律賓人工賤過泥,香港住劏房公屋都有資格搵個番黎做女傭,馬拉唔好得去邊,人工一定平,效率都唔差,黎香港既姐姐手腳慢咩?

樓主叻過你+X, 有賺先做, 一定好有錢先上嚟吹水.

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2019-4-21 06:22 AM 發表

哈哈,你睇下隣近國家印尼菲律賓人工賤過泥,香港住劏房公屋都有資格搵個番黎做女傭,馬拉唔好得去邊,人工一定平,效率都唔差,黎香港既姐姐手腳慢咩? ...
顯然你唔識東南亞。

引用:
原帖由 sc2 於 2019-4-21 06:39 AM 發表

顯然你唔識東南亞。
哦,想話東南亞男人懶靠女人做野養家?

一時又話中國一帶一路專搵人笨害人破產
一時又話中國一帶一路做水魚
黃畜就黎精神分裂

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]