• 瀏覽: 17,832
  • 回覆: 314
+7
我當晚就睇住電視,唔係凈係聽支聯會講。你所睇已經清咗場啦,唔通重比你睇到有屍體咩?你唔認有死人有你嘅目的,但唔可以就當無發生過。人在做,天在看,憑良心去做人。

引用:
原帖由 阿聞 於 2019-4-20 11:57 PM 發表

當年我同你同好多香港人一樣,都信曬新聞同支聯會講嘅嘢,話天安門廣場發生大屠殺。但我唔知有幾多人好似我噉樣,見到電視畫面中的天安門,一滴血都冇,覺得奇怪。但至少後來越來越多證據出來,越來越多人知道當年支聯會講大話,將發生在木樨地的流血事件,老作成天安門廣場大屠殺。仲係唔明,我上面有link,自己睇。 ...
我當晚就睇住電視,唔係凈係聽支聯會講。你所睇已經清咗場啦,唔通重比你睇到有屍體咩?你唔認有死人有你嘅目的,但唔可以就當無發生過。人在做,天在看,憑良心去做人。

引用:
原帖由 全職賭徒二世 於 2019-4-21 12:38 AM 發表

四部坦克都唔敢轆個學生哥
竟左閃右避
仲點屠城啊

白痴黃狗先會信。 一定又係尾狗做的

引用:
原帖由 nigel212 於 2019-4-21 01:10 發表

你睇電視有無見到有屍體?

引用:
原帖由 阿聞 於 2019-4-21 12:16 AM 發表

1)我唔係打手。唔好學某啲人噉樣,一有唔啱聽的嘢就自動關閉所有邏輯思維,直接將對方屈係打手,等自己唔使用腦諗嘢。

2) 如果你有睇我上邊放的link,就知我先係對歷史尊重的人,所以希望多啲人知道支聯會當年的大話,認清真正的歷史。 ...
吓!
我冇話你係打手。
我亦冇指明邊個係打手。
我亦冇屈咩人係打手。
唔好此地無銀三百兩。

尊重自己,尊重其他人,尊重同你有唔同睇法嘅人。

引用:
原帖由 norman0812 於 2019-4-21 12:38 AM 發表

我當晚就睇住電視,唔係凈係聽支聯會講。你所睇已經清咗場啦,唔通重比你睇到有屍體咩?你唔認有死人有你嘅目的,但唔可以就當無發生過。人在做,天在看,憑良心去做人。 ...
唔講有冇死人,單憑支聯會將袁木講廣場冇死人,老屈成六四冇死人,就知邊個講大話,人地有電視鏡頭為證架。

真係唔識佢

引用:
原帖由 SuperAvengers 於 2019-4-20 05:45 PM 發表

LEICA唔同華為合作蝕底o既係華為, 唔係靠個鏡頭, 搵鬼買華為D爛機
調返轉講,如果Leica唔係靠華為同佢一齊搞手機鏡頭,可能一早俾三大相機廠是但一間收購咗啦。

引用:
原帖由 w118 於 2019-4-20 07:31 PM 發表

但廣場有死人
天安門母親用二十年時間搜集資料,只搵到兩例死於廣場,但細節(例如時間和實際地點)欠奉(我懷疑在廣場週邊)

根據西班牙攝制隊(加上侯德健證言),所有學生最後集中於記念碑,全部安全撤退

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2019-4-21 06:42 AM 發表

唔講有冇死人,單憑支聯會將袁木講廣場冇死人,老屈成六四冇死人,就知邊個講大話,人地有電視鏡頭為證架。
公道自在人心。