• 瀏覽: 17,811
  • 回覆: 314
+7
分分鐘係佳能(錦囊製作添

引用:
原帖由 SuperAvengers 於 2019-4-20 06:30 PM 發表

你一味只話人知D唔知D, 但係就乜都唔講, 你根本講緊違心說話
其實上邊都有講咗少少,但費時離題,所以冇講落去。我叫咗你睇我簽名的帖。不過可能你用app上香討,睇唔到我個簽名。所以下面畀埋link你,你睇咗就會明我講知啲唔知啲係指乜。

http://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=26695266

引用:
原帖由 w118 於 2019-4-20 06:33 PM 發表

係呀

得你知

人地就唔知

得未
本來費時離題,所以冇講落去。我指的係乜嘢,你可以睇我簽名的帖。不過可能你用app上香討,睇唔到我個簽名。所以下面畀埋link你,你睇咗就會明我講知啲唔知啲係指乜。
http://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=26695266

引用:
原帖由 w118 於 2019-4-20 06:34 PM 發表

你眼睛雪亮
其實佢同你一樣,都係我形容嗰種知啲唔知啲人。所以你當然會覺得佢眼睛同你一樣雪亮。

引用:
原帖由 阿聞 於 2019-4-20 01:23 PM 發表
LEICA因為一單影射六四的片段, 引發軒然大波. 事後LEICA話條片唔係佢拍, 當然亦有人唔信. 我揾左一揾, BBC呢段新聞有提:

https://www.bbc.com/zhongwen/trad/chinese-news-47990197
影片是誰拍的?

上傳該影片的Youtube帳號是一間烏克蘭製片公司,頁面顯示的兩位導演為巴西人。不過,影片最後出現「Leica」的官方標識,令公眾 ...
Caxox  nxkxn sxny的陰毛

好一招反間計

引用:
原帖由 SuperAvengers 於 2019-4-20 18:15 發表

當初華為都係靠痴Leica個名先有人識, 如果唔係今日仲做緊三流山寨貨
我反而因為華為先至重伸認識Leica喎。 我以為佢哋一早畀 Canon Nikon 打底執笠添。

挑拔離間計

引用:
原帖由 SuperAvengers 於 2019-4-20 05:45 PM 發表

LEICA唔同華為合作蝕底o既係華為, 唔係靠個鏡頭, 搵鬼買華為D爛機
無腦垃圾,LEICA只系認證,鏡頭系國產架

引用:
原帖由 w118 於 2019-4-20 05:47 PM 發表

有人證物證
死咗好多學生平民
事實係班人老屈袁木係大話精,將佢說話廣場冇死人歪曲成六四冇死人。

我信樓主嘅懷疑

其實忽然愛國去日本鬧事嗰單,發生時期正係中日關係較緩和,而中國又被貿易戰突襲期間
明顯係想中國斷晒外交
但啲招數超級小學雞

其實菲律賓都有類似小學雞手法
因為小道消息,連新聞都費事報,就無謂提

但綜合嚟講,出手嗰方非常小學雞
我懷疑係由「杜賓犬」做leader或出謀獻策

引用:
原帖由 SuperAvengers 於 2019-4-20 06:14 PM 發表

將當年死傷o既學生平民講成係暴徒都係辱華
你真係認為中國人應該被殺?
旺角暴動你班掟磚狂徒都係學生平民。

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2019-4-20 19:22 發表

事實係班人老屈袁木係大話精,將佢說話廣場冇死人歪曲成六四冇死人。
但廣場有死人

引用:
原帖由 w118 於 2019-4-20 07:31 PM 發表

但廣場有死人
有人證物證? 事實係西班攝影隊影住學生退場。

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2019-4-20 19:33 發表

有人證物證? 事實係西班攝影隊影住學生退場。
影晒成個廣場每個出口,影了一整晚?

影出口便證明廣場入面冇死人?