• 瀏覽: 10,763
  • 回覆: 68
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-4-20 23:09 發表
甘快用呢招,冇貨啦!
㗰卵氣!

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-4-20 23:20 發表
返鄉下認祖歸宗啦!

成日響香討講大陸D屠夫,關我地屁事咩。

大陸D屠夫殺來殺去咪又係你地呢D 中華人民共和國人!!! 走啦。 ...
閹卵咗你。

引用:
原帖由 kenbondwong 於 2019-4-20 23:21 發表

我買定花生,睇低端人口自然流先,為地球減排。
唔怪得你咁擔心。原來驚自己流失。你咪一路食花生一路流囉。冇人可惜喎。

引用:
原帖由 chukfong 於 2019-4-21 00:53 發表
朱門酒肉臭,路有凍死骨。就是毛主義。
肯定你是小朋友,人媽你又媽。但系完全不知亊實。

你批評毛乜都得,但系唔可以用呢句;

毛澤東生前的享受與奢華,未及今天一般香港人。

他自奉甚倹,最受吃肥豬肉和抽煙,衣服與用具十分樸素。嗜好是游泳與寫作。特殊狂熱是鬥爭;鬥天鬥地其樂無穹,鬥人出神入化。既鬥美帝,亦鬥蘇聯。當年蘇聯是十分強大的鄰居,與美國並列全球。

他的家族生活一樣清苦,對自己家郷毫無照顧。

他既無私房,更無田地,是正宗的無產階級。

以後唔好亂噏,唔出聲冇人知你無知啊,小朋友。

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-4-21 09:47 發表

咁就一定可以「勝利地完成」習大帝既皇命於2020年「滅貧」
外國人中文難免有的誤解。習大大滅貧,即是你以後唔使貧,唔系消滅你們。

所以你們以後依然可以上網吹水。

引用:
原帖由 kenbondwong 於 2019-4-21 13:50 發表

滅字點解你唔用殘體?
潛藏奸細果然多,一定要依法抽出壞份子。
睇跪玻璃係好精彩。
哦!原來妳系miss,好耐冇見。難得妳仲記住教我。真系慚愧啦。老人家請多保重。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-4-21 11:41 發表

江日:我是毛主席的一條狗﹐叫我咬誰就咬誰!
你們都是。
哦?乜依家仲有一句頂一萬句?

你真長情。

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-4-21 14:16 發表

笑死!你講中哂,中共消滅咗你,你咪唔使貧窮囉!
中共唔同你地美國,唔興消滅人。

你講唔講得出最近三十年中共消滅咗邊個?

連你地的敗類都可以留低喎。系咪?

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-4-22 04:09 發表

中共依家咪「消滅」緊低端人口囉!

中共咪消滅咗劉希泳囉

中共咪同納粹一樣消滅咗諾貝爾和平獎得主 ...
消滅貧窮系英明決定,不過要有的智慧先會明。你唔明好正常。

唔知劉希泳是乜誰?可否交代詳情?

劉曉波?大陸叫佢走,但系走咗乜都冇,入獄有“安家費”,佢半條人命,點解唔入獄姐?人地識惗過你好多。

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2019-4-22 06:40 發表
其實中華人民共和國  歷史吾長  政治同經濟發展  相當完美!  可能呢d 就係  中國人歷史文化悠久架底子 ! 無論  長於外交架周先生   優於戰略架毛先生   善於政治架鄧先生!決一不可   冇佢地都冇今天的 中華民族再復興   需各有好壞   ...
十分認同!謝謝分享!

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-4-22 10:17 發表

你搬龍門嗱。
你果句咪搬“華國鋒”囉!

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-4-22 10:54 發表

邊個講華國瘋呀!
凡是派;凡是毛主席的話都要聽從。

你就聽從佢只乸。

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-4-22 15:38 發表

係大陸,講大話都可以係英明架,好似當年老毛既大鳴大放一樣
啊!唔怪之得你咁叻!欽敬欽敬!

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-4-22 18:09 發表

我都係議事論事啫!比閣下叻dd
你信咪得囉!你應該冇興趣理會其他人點睇嫁啦?

自我陶醉你都慣嫁啦!

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-4-22 18:17 發表

唔使信,我係講事實,大嗚大放就係呃人
又系想當年。跟住呢?仲有乜嘢“想當然”?跟住又笑。愈來愈覺得你都幾有趣。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]