註冊 登入

[文化討論] 毛泽东

引用:
原帖由 古堡鋒 於 2019-4-20 01:35 PM 發表

妖言惑眾
你咪等d「愛國人士」互片囉

既然 貴討論區不歡迎理性討論,鼓吹「愛國大於一切」,只要「親共愛國」言論,

謹此向貴討論區道別,祝安健
精選樓盤
引用:
原帖由 神經箭 於 2019-4-20 02:09 PM 發表

即是冇你份啦!
我睇你地互片,請你地繼續

既然 貴討論區不歡迎理性討論,鼓吹「愛國大於一切」,只要「親共愛國」言論,

引用:
原帖由 瑪卡 於 2019-4-20 01:53 PM 發表

觀點角度不同,大家討論不傷大雅😂😂
我食花生,當然不傷大雅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 神經箭 於 2019-4-20 02:20 PM 發表

系囉,我都等紧。点解唔片?
你d「愛國人士」friends 真係料,片二野就走

引用:
原帖由 神經箭 於 2019-4-20 06:08 PM 發表

学嘢啦!片有乜用?各自表述咪更好。
各自表述?但一講d唔啱你聽既你就發神經喎

引用:
原帖由 kenbondwong 於 2019-4-20 06:56 PM 發表

毛老做得好,但唔敢徹底。發動群眾運動導致六千萬人死亡,不過呢班人係抵死,死得好,但死唔夠多,否則今日就會少d大媽土豪同埋香土奴才寫手。
仲有,睇住成班奴才高談偉論講老毛點雄才偉略,老毛就係鍾意整呢堆低端奴才撩佢哋自相殘殺,呢班人互片完到今日仲未知衰未知被揾笨,仲向度圍爐取暖,你話邊有人個格衰到咁?
真係希望老毛翻生,再撩呢班奴才再互鬥,到時我哋食花生,哈哈哈!。 ...

我幾年之前同d「愛國人士」預言又會「一人獨裁」依家已經實現了,

重有我又預言「文革重來」,我等緊

引用:
原帖由 神經箭 於 2019-4-20 06:36 PM 發表

唔啱聽冇问题,最重要系依理直说。

你正常我一定正经,不過你玩嘢我就一定恶過你。
我跟足事實講,唔怕你惡

依家我預言成真,「一人獨裁」了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 神經箭 於 2019-4-20 08:25 PM 發表

得啖笑!啱你。
我講中了,你咪只有笑,你重可以點呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kenbondwong 於 2019-4-20 11:21 PM 發表

我買定花生,睇低端人口自然流先,為地球減排。
咁就一定可以「勝利地完成」習大帝既皇命於2020年「滅貧」

引用:
原帖由 神經箭 於 2019-4-21 11:35 AM 發表

外国人中文难免有的误解。習大大滅貧,即是你以後唔使貧,唔系消滅你们。

所以你们以後依然可以上网吹水。
笑死!你講中哂,中共消滅咗你,你咪唔使貧窮囉!

引用:
原帖由 神經箭 於 2019-4-21 09:21 PM 發表

中共唔同你地美国,唔兴消灭人。

你讲唔讲得出最近三十年中共消灭咗边个?

連你地的败类都可以留低喎。系咪?
中共依家咪「消滅」緊低端人口囉!

中共咪消滅咗劉希泳囉

中共咪同納粹一樣消滅咗諾貝爾和平獎得主

引用:
原帖由 神經箭 於 2019-4-22 10:25 AM 發表

消灭貧窮系英明决定,不過要有的智慧先会明。你唔明好正常。

唔知劉希泳是乜谁?可否交代详情?

劉曉波?大陆叫佢走,但系走咗乜都冇,入獄有“安家費”,佢半條人命,点解唔入獄姐?人地识惗過你好多。 ...
係大陸,講大話都可以係英明架,好似當年老毛既大鳴大放一樣

引用:
原帖由 神經箭 於 2019-4-22 04:09 PM 發表

啊!唔怪之得你咁叻!欽敬欽敬!
我都係議事論事啫!比閣下叻dd

引用:
原帖由 神經箭 於 2019-4-22 06:16 PM 發表

你信咪得囉!你应该冇兴趣理会其他人点睇嫁啦?

自我陶醉你都惯嫁啦!
唔使信,我係講事實,大嗚大放就係呃人

引用:
原帖由 神經箭 於 2019-4-22 06:24 PM 發表

又系想當年。跟住呢?仲有乜嘢“想當然”?跟住又笑。愈来愈觉得你都几有趣。
你呢個post 係講老毛喎,唔係想當年咩?你係咪有病呀?笑死

16 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。