• 瀏覽: 10,756
  • 回覆: 213
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 神經箭 於 2019-4-20 06:08 PM 發表

學嘢啦!片有乜用?各自表述咪更好。
各自表述?但一講d唔啱你聽既你就發神經喎

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-4-20 18:31 發表

各自表述?但一講d唔啱你聽既你就發神經喎
唔啱聽冇問題,最重要系依理直說。

你正常我一定正經,不過你玩嘢我就一定惡過你。

引用:
原帖由 神經箭 於 2019-4-20 06:11 PM 發表

中立?只有每個“我”才是中立,响“我”上下前後左右都唔系。
原則上係架  人以自我為中心 的確事實!    所以我地明白呢點   只能盡量去做  到中立!   司馬意  寫史記  都有吾小歷史學家   質疑佢架中立性!  其心正  其行正  言貨正!   我們可做的只能這樣了

引用:
原帖由 淼淼森 於 2019-4-20 18:47 發表
毛澤東勾結日本皇軍侵略中國,毛澤東絕對係漢奸!
毛澤東發起文革扭曲人格害死幾億中國人,毛澤東絕對係賣蟈賊!
口號式嘅嘢,唔啱依度。你去街邊拍住化濃功上,一定大受歡迎一一化濃功歡迎你!

引用:
原帖由 yc0688 於 2019-4-20 12:46 PM 發表
樓主評價錯誤很多。

先說一點,中共建黨時中國有三百個政黨,中共只是其中一個很小的黨,共產主義並不是毛澤東的什麼追求,是蘇聯遠東特派員出錢要求李大釗組織一個中國共產黨,毛澤東是通過北大李大釗介紹參加的。

蘇聯是個大國,又肯出錢支持,有一個大靠山,也許是個出人頭地的機會,毛澤東等人就組建了中共,第一次開會就走漏了風聲,半了一半就逃到一隻湖中的船上繼續開完會。

共產主義信仰 ...
你是毛賊東身邊的伴侶?你比他自己還要清楚自己?

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-4-20 17:39 發表

你d「愛國人士」friends 真係料,片二野就走
毛老做得好,但唔敢徹底。發動群眾運動導致六千萬人死亡,不過呢班人係抵死,死得好,但死唔夠多,否則今日就會少d大媽土豪同埋香土奴才寫手。
仲有,睇住成班奴才高談偉論講老毛點雄才偉略,老毛就係鍾意整呢堆低端奴才撩佢哋自相殘殺,呢班人互片完到今日仲未知衰未知被揾笨,仲向度圍爐取暖,你話邊有人個格衰到咁?
真係希望老毛翻生,再撩呢班奴才再互鬥,到時我哋食花生,哈哈哈!。

在1944年,毛澤東表示:「中國是有缺點,而且是很大的缺點,這種缺點,一言以蔽之,就是缺乏民主。中國人民非常需要民主。」

引用:
原帖由 神經箭 於 2019-4-20 06:15 PM 發表

對鬼佬來講;的確係。毛澤東統一中國,鬼佬冇晒計。

如果依家仲系毛澤東,你一早滅聲。唔系,你根本出唔到聲,因為你唔敢。
1933年毛澤東的「民主化目標」:「一、將國民黨一黨一派的獨裁政體改變為各黨派各階級合作的民主政體。二、允許人民有言論、集會、結社自由;最低限度也應釋放政治犯,開放黨禁。」

引用:
原帖由 kenbondwong 於 2019-4-20 18:56 發表

毛老做得好,但唔敢徹底。發動群眾運動導致六千萬人死亡,不過呢班人係抵死,死得好,但死唔夠多,否則今日就會少d大媽土豪同埋香土奴才寫手。
仲有,睇住成班奴才高談偉論講老毛點雄才偉略,老毛就係鍾意整呢堆低端奴才撩佢哋自相殘殺,呢班人互片完到今日仲未知衰未知被揾笨,仲向度圍爐取暖,你話邊有人個格衰到咁?
真係希望老毛翻生,再撩呢班奴才再互鬥,到時我哋食花生,哈哈哈!。 ...
系囉!點解死剩你?

引用:
原帖由 foxhode 於 2019-4-20 06:30 PM 發表
伊家中共卑人話修正主義
咪係心口掛哲古華拉個頭果個長踎囉,佢自認正宗共產黨?

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2019-4-20 18:58 發表
在1944年,毛澤東表示:「中國是有缺點,而且是很大的缺點,這種缺點,一言以蔽之,就是缺乏民主。中國人民非常需要民主。」
1944年,佢未有耐上到位,梗系要求民主啦!

我都要求民主,如果有信心人人吮我。

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2019-4-20 07:00 PM 發表

1933年毛澤東的「民主化目標」:「一、將國民黨一黨一派的獨裁政體改變為各黨派各階級合作的民主政體。二、允許人民有言論、集會、結社自由;最低限度也應釋放政治犯,開放黨禁。」 ...
你啱喎,今天我國係共產黨領導聯合各民主黨派共同執政。

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2019-4-20 19:00 發表

1933年毛澤東的「民主化目標」:「一、將國民黨一黨一派的獨裁政體改變為各黨派各階級合作的民主政體。二、允許人民有言論、集會、結社自由;最低限度也應釋放政治犯,開放黨禁。」 ...
民主不嬲都講得好聽,唔系邊氹到咁多儍仔信喎。

咁你信唔老毛呀?

引用:
原帖由 foxhode 於 2019-4-20 18:30 發表
伊家中共卑人話修正主義
話乜有乜問題?最緊要知道自己做緊乜嘢。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]