• 瀏覽: 17,024
  • 回覆: 151
  • 追帖: 1
雖然我不喜歡美國,但是在軍事力量方面,美國絕對是全球最強。。

無論在海陸空三方面,美國都有絕對優勢。。而且戰爭經驗豐富,美國基本上長期處於戰爭狀態。其他國家大多數都是紙上談兵,沒有實戰經驗。

引用:
原帖由 kelvin123 於 2019-4-26 06:54 PM 發表
雖然我不喜歡美國,但是在軍事力量方面,美國絕對是全球最強。。
無論在海陸空三方面,美國都有絕對優勢。。而且戰爭經驗豐富,美國基本上長期處於戰爭狀態。其他國家大多數都是紙上談兵,沒有實戰經驗。 ...
長期厭戰及不知為何而戰可能更大鑊!!另外還有持久力的問題!

引用:
原帖由 starr 於 2019-4-20 10:14 AM 發表
https://www.youtube.com/watch?v=UyyVoyJlLhE

1. 二戰執死雞
2. 組隊入侵朝鮮,退回三八線
3. 數十萬美軍入侵越南,打到丟盔棄甲落慌而逃
4. 入侵伊拉克,打贏了!卻變成什葉派政權
5. 入侵阿富汗,目前仍在泥沼中
6. 俄羅斯收回克里米亞,美軍動都不敢動
7. 入侵敍利亞,巴沙爾還好好的
8. NEXT,委內瑞拉 ... ... ...
我剩係知道無美國無清華大華,無美國中國比日本打殘,美國中國入到聯合國,無美國貿易無中國今日經濟,都唔知中國日日反美,同俄羅斯做朋友,邊個真係朋友邊一個出賣中國係共產黨先講到相反

引用:
原帖由 pp8312 於 2019-4-26 07:17 PM 發表
我剩係知道無美國無清華大華,無美國中國比日本打殘,美國中國入到聯合國,無美國貿易無中國今日經濟,都唔知中國日日反美,同俄羅斯做朋友,邊個真係朋友邊一個出賣中國係共產黨先講到相反 ...
原來係救世主?!印弟安人要講多謝打救?!

目前全世界中國最好打

依區變了百度新聞 ?  日日都吹中國點勁, 以經超越某某大國

中國航母都係近年才有, 仲要買別人不要的垃圾改裝而成 , 超越了甚麼? 越個屁 ?

中國錢多 , 不過人傻

引用:
原帖由 chaolininin 於 2019-4-23 08:38 PM 發表

但對著現時中國,已經無能為力。

當年朝鮮半島戰爭,只是上甘嶺戰役,又飛機又大炮,都打唔到,仲要撤退。
越戰52萬美軍,天天B52,F111,F104去炸,打了咁多年,又係被迫撤走。F111自己跌落地跌唔少,最終後來都唔用。B52都被打落唔少。美軍+聯合國軍對大國的支援,有優勢,個事倍功半,尤其是越戰,出幾十兵力+直升機跟對手的游擊戰+叢林+地道打,輸硬。 ...
宜家美國有鬼陸戰打咩?邊處有地方可集結軍力喎!淨係得海戰一種戰術,靠遠距離射戰斧一度板斧嗎?戰機要航母接近中國大陸,至可以發揮真正威力,但佢夠膽去博咩?而且仲起碼有四丶五首一齊行動,對中國才有真正威脅力,佢如果要補給,就相當麻煩,隨時比機會中國反擊就大劑啦。

美軍能不能打?睇吓 Black Hawk Down 就知

引用:
原帖由 starr 於 2019-4-20 10:14 AM 發表
https://www.youtube.com/watch?v=UyyVoyJlLhE

1. 二戰執死雞
2. 組隊入侵朝鮮,退回三八線
3. 數十萬美軍入侵越南,打到丟盔棄甲落慌而逃
4. 入侵伊拉克,打贏了!卻變成什葉派政權
5. 入侵阿富汗,目前仍在泥沼中
6. 俄羅斯收回克里米亞,美軍動都不敢動
7. 入侵敍利亞,巴沙爾還好好的
8. NEXT,委內瑞拉 ... ... ...
夠贏中國就得啦!

引用:
原帖由 polo00ooo 於 2019-4-27 12:45 AM 發表

夠贏中國就得啦!
咪係,剩係復仇者聯盟幾個人已經打L羸外星人,咪當霸國流既至得架.

死白痴政治野講還講唔好講二戰

引用:
原帖由 erkc 於 2019-4-22 12:28 AM 發表

下邊的人製造了既定事實造成上邊不得不隨之起舞,這就是日軍當時流行的下剋上方式
對,日本大本營根本冇亡華大計劃。例,918事變,是前線石原莞爾班人未經東京批準,私自搞出來,事後東京被迫追認,是為下尅上,亦因為咁,日本被拖向敗亡深淵。

冇爛頭卒日本,只打美軍,不難對付

美國連伊朗都唔敢打,仲講大陸?!

引用:
原帖由 pp8312 於 2019-4-26 07:17 PM 發表

我剩係知道無美國無清華大華,無美國中國比日本打殘,美國中國入到聯合國,無美國貿易無中國今日經濟,都唔知中國日日反美,同俄羅斯做朋友,邊個真係朋友邊一個出賣中國係共產黨先講到相反 ...
最大問題係中國唔肯做跟美狗,應聲蟲呢!如果好似曰本咁聽聽話話,梗無問題架。開講話一山不能藏二虎,對美國咁有威䝱既國家,佢實要出手攪鳩中國啦。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]