• 瀏覽: 11,977
  • 回覆: 133
  • 追帖: 1
+28
你知道「Chino」(中國的)一詞成了非洲斯瓦西里語詞匯,專指劣質產品嗎?死於無知真可憐。有人仲以為非洲人係中國人朋友喎,中國人在非洲才是真正的三等公民。

本帖主旨不是中國劣質產品,而是非洲人對中國人地位的印象。非洲人一向當歐洲人喺神,當中國人喺下等人。非洲人尊重仰慕歐洲人,但就對中國人拳打腳踢。在非洲做事是不需要攞牌照的,歐洲人的面孔就是質量保證。在非洲,歐洲人的面孔就是最大的通行證,中國人有排都未做到呢個層次。

如果香港人可以令非洲人當你神咁拜,我就話你勁。不過以香港人果種賤格法,可能會調轉頭拜番班黑鬼做神喎

好多玻璃碎

無知又不求知⋯⋯美國話中國在非洲影響力持續擴大

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2019-4-19 09:46 AM 發表
你知道「Chino」(中國的)一詞成了非洲斯瓦西里語詞匯,專指劣質產品嗎?

死於無知真可憐

有人仲以為非洲人係中國人朋友喎,中國人在非洲才是真正的三等公民。 ...
無知真係最可憐 ...
你又知唔知老美人民冇咗 Chino 會滅國

非洲呢d第三世界國定只有樓主覺得好能掂

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2019-4-19 09:46 AM 發表
你知道「Chino」(中國的)一詞成了非洲斯瓦西里語詞匯,專指劣質產品嗎?

死於無知真可憐

有人仲以為非洲人係中國人朋友喎,中國人在非洲才是真正的三等公民。 ...
關香港人咩事?
你對非洲文咁有興趣, 係唔係下次想跟無國界醫生同樂施會去非洲叫非洲雞?

引用:
原帖由 captkkk 於 2019-4-19 11:02 AM 發表
啊, 係咩, 咁即係點?
即喺非洲人從來不把中國人放在眼裡,非洲人可以對白人恭恭敬敬,對中國人就是當成下等人。中國人在非洲比黑人更下賤,是真正的三等公民。

香港人有班祟黑親黑的,唔知訓醒未

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2019-4-19 11:07 AM 發表

即喺非洲人從來不把中國人放在眼裡,非洲人可以對白人恭恭敬敬,對中國人就是下等人。

香港人有班祟黑親黑的,唔知訓醒未
非洲人從來不把中國人放在眼裡, 又如何?

引用:
原帖由 benben999 於 2019-4-19 11:06 AM 發表

關香港人咩事?
你對非洲文咁有興趣, 係唔係下次想跟無國界醫生同樂施會去非洲叫非洲雞?
笑死,咁你就要同班祟洋親黑香港人講下啦

引用:

死於無知真可憐

一分$一分貨有$就買好d喇,有$米之年冇$茶記,人之常情

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]