• 瀏覽: 12,068
  • 回覆: 20
  • 追帖: 1
+28
你知道「Chino」(中國的)一詞成了非洲斯瓦西里語詞匯,專指劣質產品嗎?死於無知真可憐。有人仲以為非洲人係中國人朋友喎,中國人在非洲才是真正的三等公民。

本帖主旨不是中國劣質產品,而是非洲人對中國人地位的印象。非洲人一向當歐洲人喺神,當中國人喺下等人。非洲人尊重仰慕歐洲人,但就對中國人拳打腳踢。在非洲做事是不需要攞牌照的,歐洲人的面孔就是質量保證。在非洲,歐洲人的面孔就是最大的通行證,中國人有排都未做到呢個層次。

如果香港人可以令非洲人當你神咁拜,我就話你勁。不過以香港人果種賤格法,可能會調轉頭拜番班黑鬼做神喎

引用:
原帖由 captkkk 於 2019-4-19 11:02 AM 發表
啊, 係咩, 咁即係點?
即喺非洲人從來不把中國人放在眼裡,非洲人可以對白人恭恭敬敬,對中國人就是當成下等人。中國人在非洲比黑人更下賤,是真正的三等公民。

香港人有班祟黑親黑的,唔知訓醒未

引用:
原帖由 benben999 於 2019-4-19 11:06 AM 發表

關香港人咩事?
你對非洲文咁有興趣, 係唔係下次想跟無國界醫生同樂施會去非洲叫非洲雞?
笑死,咁你就要同班祟洋親黑香港人講下啦

笑死

引用:
原帖由 ray99hk 於 2019-4-19 01:13 PM 發表

9565875 9565876 9565877 9565878 9565879 9565880
中國品牌手機 Transsion 佔非洲過半市佔率,更在當地開設工廠生產手機,華為銷量亦大增。
你剩喺識英文渣,慘囉

居然幫班黑人護航,刷鞋,即使人地用槍掃射你地。

你地就喺黑人的奴隸,香港人果然是賤種之中的賤種,中國人之恥

引用:
原帖由 rexhihihi 於 2019-4-19 01:03 PM 發表

你d用中文的走狗漢奸係香港人眼中連垃圾都不如啦,你條漢奸唔止想代表我地香港人,連非洲人都想代表埋,真係笑到我夾夾聲。
幫鬼就是漢奸,不管是黑鬼定白鬼

引用:
原帖由 kwan1516 於 2019-4-19 02:48 PM 發表

本帖主旨不是中國劣質產品,而是非洲人對中國人地位的印象
《外國人在中國》 中非情緣
https://www.youtube.com/watch?v=oRPRFVUyzXw

非洲人對中國人地位的印象 ...
傻人

引用:
原帖由 極速前進 於 2019-4-19 04:04 PM 發表
2018年中非合作論壇北京峰會開幕式3日下午在人民大會堂舉行。中國國家主席習近平出席開幕式並發表主旨演講。
習近平表示,中國未來三年將實施「八大行動」,支持非洲產業、貿易、環保等建設,中國為此將再向非洲提供600億美元支持,其中150億美元為無償援助、無息貸款和優惠貸款。
https://cdn.hk01.com/di/media/images/1822405/org/5bd9c5bc430d ...
中國援助非洲喺無用㗎,錢落晒班官袋,轉頭番歐洲享受。非洲人根本唔知中國在援助他們國家

引用:
原帖由 kwan1516 於 2019-4-19 02:48 PM 發表

本帖主旨不是中國劣質產品,而是非洲人對中國人地位的印象
《外國人在中國》 中非情緣
https://www.youtube.com/watch?v=oRPRFVUyzXw

非洲人對中國人地位的印象 ...
非洲人一向當白人喺神,當中國人喺下等人。

如果你可以令非洲人當你神咁拜,我就話你勁

引用:
原帖由 djimavic 於 2019-4-19 07:03 PM 發表

原來自吹是三等不如的垃圾
你試下去由黑人身上賺1蚊來睇睇。

愚蠢的人,永遠睇唔通世界喺點運作,永遠只能做下把,永遠受擠壓。

各位一路好走

中國人咁鐘意引黑鬼來,遲早大大鑊,唔好話我唔警告你地

有錢都唔幫自己的貧民,走去捐俾非洲起呢起路,仲要唔䁠錢。只有左膠先做得出呢種智障事。

一點也不是偏見,你未同黑鬼打過交道你唔會知。

你可以繼續躲在你自己構築的童話世界內,但不要亂講去擔誤國事。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]