• 瀏覽: 17,960
  • 回覆: 205
  • 追帖: 2
+4
老鼠安要好好珍惜

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2019-4-18 05:21 PM 發表
呢D風化事件中女方永遠吃虧, 男已婚, 但女未嫁, 錯較大應該是男的一方, 卻偏偏較針對女方

其實發生呢D事我覺得男方係最錯,最大責任,因為自己有老婆!其他女人無責任維繫你的婚姻,係細罪名D。但今次事件,女的超主動才轉了眾人的視線。

引用:
原帖由 男E 於 2019-4-18 04:58 PM 發表
許志安偷食黃心穎,上演「狂摸的」,事件嚟到第三日,安仔與黃心穎都已經先後以記者會及社交網公開道歉,而未知有冇同黃心穎分手的馬國明尋日都已經表態,而最大受害人鄭秀文今日終於打破沉默,在IG首度回應偷情事件,表明不回離婚,更認為今次偷食是上了婚姻的寶貴一課,她更引用聖經經文,哥林多前書13章7節:「凡事包容,凡事相信,凡事盼望,凡事忍耐。」對這段婚姻仍然充滿希望。

Sammi社交網全文如下:

「 ...
鄭秀文此舉令一眾支持者失望!

沒有好結果

放下自在!等多2年事件淡咗先離婚

引用:
原帖由 男E 於 2019-4-18 04:58 PM 發表
許志安偷食黃心穎,上演「狂摸的」,事件嚟到第三日,安仔與黃心穎都已經先後以記者會及社交網公開道歉,而未知有冇同黃心穎分手的馬國明尋日都已經表態,而最大受害人鄭秀文今日終於打破沉默,在IG首度回應偷情事件,表明不回離婚,更認為今次偷食是上了婚姻的寶貴一課,她更引用聖經經文,哥林多前書13章7節:「凡事包容,凡事相信,凡事盼望,凡事忍耐。」對這段婚姻仍然充滿希望。

Sammi社交網全文如下:

「 ...
可能有人覺得鄭秀文傻
咁都原諒佢老公
另一個角度睇,鄭跟隨聖經講,凡事包容,凡事忍耐,
耶穌話過: 你要耶穌寬恕你,你首先要寬恕別人

我相信呢個係好難既決定。
既然你寬恕你老公,我唯有尊重你,欣賞你,讚揚你,好嘢 

但我唔係你歌迷,戲迷

安仔下次又有機會了,不過要小心唔好再比人影到喇

離婚要分身家㗎、鄭大姐分幾十個億出來㗎、米啦、五制呀

作為男人sammi呢啲得個樣,一脫衫真係食唔落!安仔都係貪佢夠紅,可以食下軟飯。以安仔條件,要性福嘅話,真係唔應該搵sammi. sammi嘅排骨胸,真係非一般男人能接受。我有啲同情安仔。

最重要係馬明等件事掉淡咗就飛咗賓頛

引用:
原帖由 PixieHo 於 2019-4-18 05:50 PM 發表

其實發生呢D事我覺得男方係最錯,最大責任,因為自己有老婆!其他女人無責任維繫你的婚姻,係細罪名D。但今次事件,女的超主動才轉了眾人的視線。 ...
金句:不主動,不抗拒,不負責。

冇所謂啦!
共享夫妻 無煩惱!
全世界一起玩共享夫妻吧!

安仔無鮑飯食都係問題。。。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]