註冊 登入



本主題由 cherrystone 於 2019-4-18 05:59 PM 移動
點解中共唔學老大哥,在南海佈雷,擊沉美艦??


引用 TOP

被引用(10)
好提議! 一於照版煮碗



引用 被引用(3) TOP

中國有今日就係有自己做法...
學人,順從人結果反而咩都唔似樣,咩都做唔到...,好每d反中白痴咁...



引用 TOP

唔需要,上次美軍機飛入中國領空,中國用飛行技術回應.


引用 TOP

你唔明白,報水雷海域通常唔會預有船會行,用作保護沿海區域。中國領海由其南海通常都俾其他國家非軍事船隻行,只要事先通知申請就得。


引用 TOP

依家你契哥隻艇出事呀!仲唔去哭喪?喺度打字替死咩?


引用 被引用(2) TOP

南海係漁民揾食嘅地方。明唔明?


引用 TOP

如果唔係為左經濟因素,你估唔會?


引用 被引用(1) TOP

南海嗰度一直都係商船航道嚟


引用 TOP

南中國海係商船主要航道,唔可以佈水雷,但中國以任命中國漁民在中國海域全面自由式進行反跟蹤美艦及回收美軍的海底設施,班漁民連水雷都唔伯,以命換榮耀和金錢,係美軍伯咗班漁民。


引用 被引用(1) TOP

點解老美唔話俄佬有大殺傷力武器,跟住打柒俄佬呢?


引用 被引用(1) TOP

伸延閱讀
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]
發新話題發佈投票


重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Rights Reserved.
版權所有,不得轉載。