• 瀏覽: 50,304
  • 回覆: 321
  • 追帖: 4
+12
引用:
原帖由 睇天做人 於 2019-4-18 02:19 PM 發表
呢個人證好重要,不過司機唔落板最好
X2

個輪椅L傷後可能會有老鼠手或腳,應該可以賠番2000萬⋯⋯

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2019-4-18 03:08 PM 發表
ok,就算你個巴士佬落板後先知太斜,咁你咪嚮後面幫手推個輪椅客囉,呢個司機真係又蠢又唔肯蝕底少少
唔關自己事,講就容易,
推唔上跌到個客邊個負責?
跌落來壓傷個司機邊個負責?
所以巴士公司有明文指引,司機不可以插手,由輪椅客貴客自理

引用:
原帖由 willy222 於 2019-4-18 03:07 PM 發表

唔落板又噪唔比佢上車
噪都好過有人傷,成車人行程受阻

引用:
原帖由 Sanjiii 於 2019-4-18 03:00 PM 發表
但點解要落板呢?
落得板都係得一個目的姐,就係俾輪椅人士上車
證明比佢睇 上唔到 但佢on9唔理 跟住自己仆街 你都知d香港人啦,

做司機真慘,人工又唔係高,乜7都係佢錯

我都發覺好多電動輪椅橫沖直撞,明明好多人都開到好快預左你要讓開,好似全世界免左佢咁。

引用:
原帖由 睇天做人 於 2019-4-18 02:19 PM 發表
呢個人證好重要,不過司機唔落板最好
你唔落唔試,咪比人屌無心做、涼薄囉

呢單野做同唔做都死架啦

有時係街見啲輪椅人駕駛態度都幾反感.殘唔係大哂㗎

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2019-4-18 03:14 PM 發表

唔明運輸署點解唔納入管制??呢啲電動輪椅車在行人路走動,仲危險過汽車行馬路!!
應該立例限速,輪椅是代步,冇需要快過人行,好似跑車咁

老人電動車根本無王管,上淘寶千零蚊有架,有些老人家根本對腳無事,又可出架。普通青年玩風火輪上街一定比人拉。

對不起,我笑了

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]