• 瀏覽: 18,964
  • 回覆: 132
  • 追帖: 2
+6
損壞唔出奇, 但裂痕就不可接受, 呢個問題相信短期也難以改善
引用:
原帖由 Anunnaki 於 2019-4-18 12:29 PM 發表
三星今年2月在美國發表全球首部摺芒手機Galaxy Fold,以天價2000美元(約1.56萬港元),即將在美國發售。有傳媒日前收到官方寄來作實測的測試機,卻傳出可摺屏幕不到數天便壞掉的消息。

彭博社、The Verge等多間傳媒發表實測報告,但不約而同指出,用了Galaxy Fold僅數天便出現問題。其中The Verge記者博恩(Dieter Bohn)發文指,其測試機摺位似乎有瑕疵,摺 ...

為左爭第一未試清楚,出左先算。三叔試過好多次。

引用:
原帖由 Anunnaki 於 2019-4-18 12:29 PM 發表
三星今年2月在美國發表全球首部摺芒手機Galaxy Fold,以天價2000美元(約1.56萬港元),即將在美國發售。有傳媒日前收到官方寄來作實測的測試機,卻傳出可摺屏幕不到數天便壞掉的消息。

彭博社、The Verge等多間傳媒發表實測報告,但不約而同指出,用了Galaxy Fold僅數天便出現問題。其中The Verge記者博恩(Dieter Bohn)發文指,其測試機摺位似乎有瑕疵,摺 ...
華為派出嘅人作的古仔

繼碌柒事件後,三星又自己申請瀨嘢

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-4-18 04:39 PM 發表

不如拎把刀試啦,咩都死
點解要用刀試?三個"美國"媒體記者都咁做?

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-4-18 04:52 PM 發表

雞蛋裡挑骨頭,咩都會玩到殘
幾個美國記者一齊雞蛋裡挑骨頭?
如果真係咁,三星就完全唔駛理會,下星期照樣大量出貨啦。買左佢幾佰萬部先算。到時一定利潤大漲,股價狂升。

正呀!三星照賣,祝佢一定要係兩日內賣夠佢一億部。

據《華爾街日報》今天報道,三星方面在對該媒體的回覆中強調,Galaxy Fold于美國4月26日的發售日期不會因此遭到推遲。早前三星發布會提供的標價顯示,這款手機在美國地區售價1980美元起。

引用:
原帖由 香港新時侯 於 2019-4-18 01:33 PM 發表
話明柔性屏,當玻璃用?
邊part講佢當玻璃用?

今次3縮要蝕幾多呢?

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-4-18 04:52 PM 發表

雞蛋裡挑骨頭,咩都會玩到殘
明了,摺機唔俾人摺,摺親就即係玩殘部機,唔俾人摺就不如出部平板機咪仲好。

引用:
原帖由 hk_mask 於 2019-4-18 01:40 PM 發表
問題係用機器試200000次摺可唔可以真係像人手用力摺部手機!
摺西咩3縮,摺2下已經有摺痕啦, 中華二十萬次喎。。。

引用:
原帖由 小魔怪 於 2019-4-18 02:39 PM 發表

如果韓國同日本二者,我對日本產品有信心得多
Sharp一早已被鴻海收購,現主導呢間公司係台灣人。

美國佬粗手粗腳姐
為打擊人家超越自己嘅產品同科技,可以去到幾盡?
睇中興華為咪知囉

引用:
原帖由 阿妮呢 於 2019-4-18 05:24 PM 發表

摺西咩3縮,摺2下已經有摺痕啦, 中華二十萬次喎。。。
是三叔自己在網上話自己摺咗部機200000次做folding test!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]