• 瀏覽: 8,411
  • 回覆: 161
重作,,,應該係帶鄉音媽媽腳踢孕婦,死蝗蟲,,咁至過十頁,,,

引用:
原帖由 kamtlai 於 2019-4-18 11:37 AM 發表

好人好事,總少人提。。。
香港時時刻刻都發生既時邊係新聞,係有口音既讓座先係新聞姐。

引用:
原帖由 mah49 於 2019-4-18 10:57 AM 發表
得1件讓座係冇用,
另外果149件大陸人唔讓座
遇過唔少有讓座啦, 不過無咩人會放上網.
掉轉係衰野, 啲港人就即刻拍放上網打J.

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2019-4-18 10:51 AM 發表
點解葉德蘭要拍廣告教香港人坐車? 
香港人最基本的公德心都未識, 就去批評大陸人點點點.
啲人去得大陸少啫,國內讓座係好平常

港媽對子女說:「咪咁蠢呀!」

引用:
原帖由 mah49 於 2019-4-18 10:57 AM 發表

得1件讓座係冇用,
另外果149件大陸人唔讓座
150配額有些冇用盡嘅。

引用:
原帖由 refugee 於 2019-4-18 10:43 AM 發表
好賢淑,難怪港男冒住後裔被人罵係蝗蟲都要北上製造每日150個
過癮,
過癮,
好過癮!  
係光頭笑辣喱,還是辣喱笑光頭?
本身咪都係蝗蟲一條,又何苦曲線來取笑同類?可看見中國黃皮狗就是黃皮狗的德性嗎?
難道你係咸蝦燦?抑或紅鬚綠眼的白皮豬?

內地人跟香港人質素明顯此起彼落

良善無分國界

萬中無一

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2019-4-18 11:11 AM 發表
讓唔讓睇情況, 唔應該強迫. 我以前開通宵, 早上去坐車, 真係累到想死咁, 呢個時候, 我覺得我有權坐.
我都怕見道德L,我都認為睇情況需要...所以唔係講你呢類情況....
而係開始有聲音覺得關愛座係唔需要,讓座比有需要既人亦非必...
就好似變成鼓吹見到有需要既人都唔洗幫助,因為對自己無得益...

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-4-18 10:52 AM 發表
好人好事,值得表揚。
香港人如果多啲同理心,社會都多啲和諧。

X 2

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-4-18 10:52 AM 發表
好人好事,值得表揚。
香港人如果多啲同理心,社會都多啲和諧。

香港口音嘅唔好提啦,
大把唔該位之餘,仲叫小朋友佔位,
最離奇嘅地方係,小朋友唔覺累,
係座位上又企又跳。
都唔讓比冇需要嘅人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]