• 瀏覽: 66,158
  • 回覆: 448
  • 追帖: 3
+10
500張45分鐘,平均一分鐘數11張。

所以銀行只收一百張!!!

西客多的是

500張,入銀行就唔係好多,入便利店就有啲那個

引用:
原帖由 054D 於 2019-4-18 11:18 AM 發表

又咁講,醒目就做銀行。
又唔識分幾個batch數,一次過數一皮部分人會亂
佢唔係做銀行,同醒目有關嗎?你唔醒目所以你做唔到成哥?

可以唔收,收咗就俾人食住,所以一開始就唔好收
啲賤人唔想去銀行排隊,又冇腦去處理,只好發脾氣去掩飾自己既低能

成班鳩噏精

引用:
原帖由 chaolininin 於 2019-4-18 10:47 AM 發表

吓~~~紙幣收手續費??—有無見過店舖拿幾百張不同紙幣入數??仲要成15分鐘才搞掂,唔見有收手續費。馬會入錢咪大大鑊???跑完馬有幾萬到幾下萬張不同的紙幣,點收手續費?? ...
便利店點可以同銀行/馬會相提並論呢!
便利點做你一包煙 一盒飲品 一杯雪糕 小生意,個個西客攞五百張十蚊廿蚊去繳費,小舖執得笠啦!

又係抄Fackbook 吹水文當新聞, 依家D 記者真易做...........

覺得7仔店員玩緊嘢!咪慢慢同你數

星展銀行十元紙幣都入到機。方便雙方。

可唔可以好似笑星撞地球,阿林敏聰噉數畀佢啊?

引用:
原帖由 tgb1 於 2019-4-18 11:11 AM 發表

最難明啲人走去便利店交費,乜交費唔係用繳費靈網上等等嘅咩,要去7 11交錢真係唔明.
小弟眼見有人在禁錢機交費時已產生這個疑惑

人地畜咗幾年利是錢比晒你!

引用:
原帖由 mac02 於 2019-4-18 11:18 AM 發表

當年我用2萬蚊大牛去銀行入數,痕身銀行個櫃員姐姐同我數左4次,手數兩次點鈔機兩次,40張大紙都要同個客仔細對,依家講緊500張細紙喎,俾我就話 “先生,我數到只係得 495 張乍!” ...
我n年前試過去一間細銀行存3萬蚊100鈔,我諗住佢地有點鈔機會好快
點知佢地全程用人手數,等左半小時

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]