• 瀏覽: 66,199
  • 回覆: 448
  • 追帖: 3
+10
引用:
原帖由 solvent1 於 2019-4-19 10:37 PM 發表
話明係便利店咪即係阻住人哋做嘢, 凡事喺對方角度諗會少好多爭拗。
但係呢個世界有好多人淨係諗自己就算,
從來唔會諗人地既工作問題!!

有陣時,呢類只諗自己唔顧人地既人真係會累死好多人呀!!

傻的,店員數錢其間依然收緊人工..但客等店員時只係蝕時間.
店員可以慢慢數.,仲要係數多幾次,理由係數目大紙張數目多,要返數兩次..等個客係度等耐D囉
反正冇客店員都唔可以走開架啦

引用:
原帖由 chaolininin 於 2019-4-18 10:40 AM 發表
500張,很多嗎???毒粉又誇大來搧動仇恨

500張數45分鐘,真低能
要一路數一路留意係咪真錢.咁多張好可能夾左D假錢架嘛.

引用:
原帖由 Edmund2018hk 於 2019-4-18 10:56 AM 發表
我每日幫屋企數錢 平均2萬 都系用左45分中(包疊好 分成100元一扎 再10扎1000元咁分)
你幫屋企數,錯左冇壓力.唔怕有假錢.當然可以數得輕鬆

賤種港人、渣男!

趕佢走啦!店家有權決定做唔做你生意,要唔要你走。

引用:
原帖由 kks668 於 2019-4-18 10:52 AM 發表
呢啲咪真香港人囉!🤣
高尚笨土話呢D人肯定係"新移民九代",真正笨土唔會咁做....

引用:
原帖由 張東良 於 2019-4-20 02:21 AM 發表
傻的,店員數錢其間依然收緊人工..但客等店員時只係蝕時間.
店員可以慢慢數.,仲要係數多幾次,理由係數目大紙張數目多,要返數兩次..等個客係度等耐D囉
反正冇客店員都唔可以走開架啦 ...
我係店員的話我一定會叫個客留低陪我慢慢數,容乜易陣間佢屈自己話同個工人夾埋偷錢架?
佢要玩野丫嘛,咪同佢玩囉...最多叫佢報警囉,睇下警察受唔受理.....

引用:
原帖由 Jainx1917 於 2019-4-19 03:31 PM 發表 
....
你說根據香港法例(British(Hong Kong) LAW, not .American WAR) 什麼話?
美國戰爭454居然以嘅為單位?CAP.73 字印大小
以假(無論大小)都是罪行。
吓,你講咩?完全唔明?你自己睇嘞!
https://www.elegislation.gov.hk/hk/cap454

廢青不停上網打機,帳單交錢,竟然去七仔OK及郵局交現金零錢!!!

勁呀...

一大疊廿蚊都係正當使用合法貨幣,咁都無辦法,除非法例有列明一次過最強使用多少張,否則,便利店只好硬食,亦要想有無得罪過人而比人玩。

500張 20蚊紙好多咩, 年宵果陣一日收 1000張都唔奇

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]