• 瀏覽: 23,253
  • 回覆: 469
  • 追帖: 1
+2
飯民做左乜野? 割包皮咪瞓身保護醫畜霸權,當病人係提款機囉!!
引用:
原帖由 andonlyu 於 2019-4-18 12:00 PM 發表

咁犯民又做左乜野....

引用:
原帖由 walkera2006 於 2019-4-18 11:58 AM 發表
試過大陸醫生縫合內地病人肛門都夠膽死
無偷個腎咪算好彩囉!

醫療霸權害死人,好多睇一次專科收1000萬。醫療霸權害死人,好多睇一次專科收1000萬。醫療霸權害死人,好多睇一次專科收1000萬。醫療霸權害死人,好多睇一次專科收1000萬。醫療霸權害死人,好多睇一次專科收1000萬。醫療霸權害死人,好多睇一次專科收1000萬。醫療霸權害死人,好多睇一次專科收1000萬。醫療霸權害死人,好多睇一次專科收1000萬。醫療霸權害死人,好多睇一次專科收1000萬。醫療霸權害死人,好多睇一次專科收1000萬。醫療霸權害死人,好多睇一次專科收1000萬。醫療霸權害死人,好多睇一次專科收1000萬。醫療霸權害死人,好多睇一次專科收1000萬。

將來睇醫生,唔封紅包會點

最大問題唔係英聯邦醫生,大陸醫生,台灣醫生,韓國定日本醫生,關鍵係打破咗既得利益者嘅飯碗,醫委會點會唔反對

引用:
原帖由 fulufulu01 於 2019-4-18 10:44 AM 發表
到時週街黃綠醫生
呢加有大麻醫生,
有偷拍醫生,
重有啲做做下手術走左去的醫生。。。

好快睇醫生要收一億

香港醫生日日死人財,正PK。

醫生們請放心,內地醫生來港一定不會通過的,你們懂的😊

引用:
原帖由 helloling 於 2019-4-18 10:28 AM 發表
【明報專訊】醫務委員會否決豁免海外專科醫生實習全部方案,引發極大迴響。民建聯昨提出私人條例草案,修訂現行《醫生註冊條例》,海外醫生包括內地醫科畢業生只需在醫管局工作滿5年,即可免試獲正式註冊,自由選擇在公私營醫療執業,是近日坊間提出增加引入海外醫生方案中門檻最低的一個。該黨認為引入醫生不應有門戶之見,否認「中門大開」,期望10月向特首提交草案。多個醫生組織反對草案,有組織恐方案激化中層醫生流失。方 ...
梗係考試先公平啦

引用:
原帖由 向楓 於 2019-4-18 11:33 AM 發表

以前政府不培訓,今天要輸入醫生,誰的錯?應該缺多少入多少,精英制就差不多!
大學係學術自主。開幾多位,政府可以管咩?

個個以為大陸醫生好想來香港,我就認為不會,有地位收入的醫生係大陸神早賺好多,根本不值得來香港.

我覺得應該分兩個門檻
普通科,家庭科果啲就可以低門檻

而家都周街都係
引用:
原帖由 fulufulu01 於 2019-4-18 10:44 AM 發表
到時週街黃綠醫生

仆街香港醫生

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]