• 瀏覽: 7,115
  • 回覆: 89
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 版煮報夢 於 2019-4-18 08:21 AM 發表
人哋歐盟即時收美國徵關稅
你睇你個所謂大國 縮頭烏龜正廢柴 只敢向小國欺凌
買平咗,出聲咁on9

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-4-18 09:51 AM 發表

乜貴國唔係有c919 咩?點解唔嘈
吓,C919有國際市場? 你咁睇得起共產黨?

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-4-18 11:32 AM 發表

經濟改革初期得力於香港,跟著係日本,美國和台灣。
係都係紅色資本家如霍氏之類,關你乜事? 而家想痴埋黎領功?

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2019-4-18 11:46 AM 發表

吓,C919有國際市場? 你咁睇得起共產黨?
屍狗憂狗副ENGINE咪又係同歐美買!
簡體蟈咁低端,比簡體蟈多一百年都無可能自主研發到!遲早又係偷呃拐騙返來,前車可鑑!

引用:
原帖由 任正飛 於 2019-4-18 12:00 PM 發表

簡體蟈咁低端,比簡體蟈多一百年都無可能自主研發到!遲早又係偷呃拐騙返來,前車可鑑!
哈哈,你祖家英國鬼紳士先係偷我國種茶技術而家仲利用印度茶園做茶業大國,莫講話你班友老屈我國偷野,就算係,邊個吹得漲? 

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-4-18 11:32 發表

經濟改革初期得力於香港,跟著係日本,美國和台灣。
十年河東十年河西,香港現在連最基本豬牛雞魚蛋菜都要靠強國,仲迷戀舊屎

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-4-18 09:51 AM 發表

乜貴國唔係有c919 咩?點解唔嘈
算罷啦,C919未成氣候。

引用:
原帖由 任正飛 於 2019-4-18 12:00 發表

C919擺明就係組裝機
正如電腦咁,自己識砌點解唔去黃金自己買料砌部自己合心水既,做乜要買廠機俾人劏

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2019-4-18 11:51 AM 發表

係都係紅色資本家如霍氏之類,關你乜事? 而家想痴埋黎領功?
霍係文革時期已經走私禁運品上大陸。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-4-18 01:06 PM 發表

霍係文革時期已經走私禁運品上大陸。
霍氏在韓戰時已為國家輸入必需品如藥物等,文革期間做貿易,改革開放係投資大陸,成個南沙港開發成中國數一數二吞吐量貨櫃碼頭有佢功勞。

引用:
原帖由 版煮報夢 於 2019-4-18 08:21 AM 發表
人哋歐盟即時收美國徵關稅
你睇你個所謂大國 縮頭烏龜正廢柴 只敢向小國欺凌
不懂扮懂!美國有補貼,中國咪可以買平貨啦!正傻仔!

引用:
原帖由 god 於 2019-4-18 10:24 AM 發表

首先國產機又未正式同兩大廠競爭,而且內地都有可能補貼生產商,咁又做乜要嘈美國
即係你話大陸機廢啦

引用:
原帖由 gway 於 2019-4-18 12:28 PM 發表

算罷啦,C919未成氣候。
即係你話大陸機廢啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]