• 瀏覽: 7,112
  • 回覆: 89
  • 追帖: 1
正傻仔,人地歐盟有空中巴士競爭梗要嘈,我地話之你有補貼可以買平貨。

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2019-4-18 09:25 AM 發表
正傻仔,人地歐盟有空中巴士競爭梗要嘈,我地話之你有補貼可以買平貨。
乜貴國唔係有c919 咩?點解唔嘈

引用:
原帖由 版煮報夢 於 2019-4-18 08:21 AM 發表
人哋歐盟即時收美國徵關稅
你睇你個所謂大國 縮頭烏龜正廢柴 只敢向小國欺凌
現實就係弱肉強食,你唔明就先好好多學習吧

引用:
原帖由 版煮報夢 於 2019-4-18 08:21 AM 發表
你搞清楚再講啦西人😂😂

解釋下

引用:
中國經濟發展全賴美國。

引用:
你諗清楚,美國補貼波音,中國先可買到平飛機,幫中國慳錢。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-4-18 10:10 AM 發表

中國經濟發展全賴美國。
啱,而美國想要廉價商品就要全賴中國

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-4-18 10:10 AM 發表

中國經濟發展全賴美國。
無香港同美國,佢地40年前就食晒啲草,跟住就係食米........田........共!

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-4-18 09:51 AM 發表

乜貴國唔係有c919 咩?點解唔嘈
首先國產機又未正式同兩大廠競爭,而且內地都有可能補貼生產商,咁又做乜要嘈美國

飛機唔係國民個個搭得起所以點做都無咩!今回國家補貼國民買新手機迎接5G先夠優惠嘛!

最好補貼多d,大家有著數,只有美國政府蝕錢,貼錢賣飛機。

引用:
原帖由 高達綠色水管 於 2019-4-18 10:19 AM 發表

啱,而美國想要廉價商品就要全賴中國
平,造成浪費。

引用:
原帖由 任正飛 於 2019-4-18 10:23 AM 發表

無香港同美國,佢地40年前就食晒啲草,跟住就係食米........田........共!
經濟改革初期得力於香港,跟著係日本,美國和台灣。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]