• 瀏覽: 42,146
  • 回覆: 506
  • 追帖: 2
+8
鄭小姐早知早着
到六七拾歲先知重仆街
人又老,錢又冇
睇吓陽菜梨,週圍文就知啦
所謂買片,賣片,車廂檢點D啦
記者偷拍都喺咁啦
唔做嘜事都冇,鄭小姐重要多謝買片,賣片人兄,早知早覺,又一人板

鄭小姐早知早着
到六七拾歲先知重仆街
人又老,錢又冇
記者偷拍都喺咁啦
唔做嘜事都冇,鄭小姐重要多謝買片,賣片人兄,早知早覺,又一人板

鄭小姐早知早着
到六七拾歲先知重仆街
人又老,錢又冇
記者偷拍都喺咁啦

引用:
原帖由 down135 於 2019-4-18 07:36 AM 發表

唔係公共交通攬攬錫錫巢巢咪無事囉,如果佢哋正常守禮搭完呢程車跟本段片無人會睇…

相反,就算普通情侶系巴士港鐵摸住大脾打車輪一樣會被旁人拍片放上網!

唉…前特手喎,唔好成日借啲易又修例啦… ...
修例?
他有提出?

夠料咪去報警拉人囉,成日掛住睇蘋果日報幫佢免費宣傳,冇嘢撈既人特別得閒發UP瘋
被下台的前特首,咁得閒睇住自己仔女啦

引用:
原帖由 friendchanli 於 2019-4-18 12:27 PM 發表
的士可否在車上不當眼地方貼上經由本車拍攝的版權是的士司機擁有。
不可以!

出租計程車猶如出租間房,出租之後不可以未經租客同意而讓其他人進入或者干犯租客租用後的一切合法私人權利(計程車不是出租來作性行為用,但普通親熱就見不到有問題)。司機等同工人偷拍僱主在租用地方的私人行為,而且更未經同意而公開私隱。私隱的版權是私人(僱車者)擁有,絕對不是個受僱用的計程車司機。

689你又真係得閒得滯,呢單又干涉?

你全力攪九犯民好過啦

引用:
原帖由 pugbb 於 2019-4-18 07:17 AM 發表

「安心出軌」事件引起社會熱議,獨家披露短片的《蘋果日報》,未有披露從何處取得短片,是否付錢購買,引起不少揣測。前特首梁振英就事件在社媒發文,指當大家熱議藝人出軌的時候,大家有沒有旁及傳媒的「出軌」問題。他質疑有傳媒明碼實價徵求爆料短片,是否發揮傳媒的功能,並質疑有關做法是否有違法。梁振英在個人專頁中指出,即使事件的主角是夫婦或正當的男女朋友,只要是藝人名人,的士司機偷拍的 ...
我本人偏向支持梁振英。
但呢件事上, 我唔認同。雖然毒果係垃圾。但只要報導既事件係真實既,冇偏離事實。報導事實就係傳媒既責任。

何謂監察?傳媒就係要報導真善美或社會黑暗面。

比如法律。
打程序呢樣野就係令法律最不公既地方。
韓國溶爐案就係最佳例子。

當做衰嘢時用法律黎保護衰人,呢樣先係最可怕既地方。

引用:
原帖由 pugbb 於 2019-4-18 07:17 AM 發表

「安心出軌」事件引起社會熱議,獨家披露短片的《蘋果日報》,未有披露從何處取得短片,是否付錢購買,引起不少揣測。前特首梁振英就事件在社媒發文,指當大家熱議藝人出軌的時候,大家有沒有旁及傳媒的「出軌」問題。他質疑有傳媒明碼實價徵求爆料短片,是否發揮傳媒的功能,並質疑有關做法是否有違法。梁振英在個人專頁中指出,即使事件的主角是夫婦或正當的男女朋友,只要是藝人名人,的士司機偷拍的 ...
肥佬泥賊性難改

引用:

小題大做
遲早睇片的觀眾都是幫兇,貼片link的觀眾都違法。
豈不是登記了免費睇,代表有觀看違法影片的意圖?!

引用:
原帖由 hellexpress 於 2019-4-18 06:17 PM 發表
蘋果縮, 將八卦雜誌同新聞部既員工撈埋用, 減少開支,
你唔覺蘋果呢件事既行徑似八卦雜誌多過似報紙咩
多行不義必自斃。如果有傳媒裝民主鬥士卻又為搵錢絲毫不顧道德致成日被人告,正當商人願意在這樣的傳媒下廣告嗎? 商人不是笨蛋!

梁生對法律好有認識喎,識代表會遵守?

引用:
原帖由 chris0080 於 2019-4-18 07:16 PM 發表

我本人偏向支持梁振英。
但呢件事上, 我唔認同。雖然毒果係垃圾。但只要報導既事件係真實既,冇偏離事實。報導事實就係傳媒既責任。
何謂監察?傳媒就係要報導真善美或社會黑暗面。
比如法律。
打程序呢樣野就係令法律最不公既地方。
韓國溶爐案就係最佳例子。
當做衰嘢時用法律黎保護衰人,呢樣先係最可怕既地方。 ...
傳媒的責任是報導別人私隱的嗎? 戲子的私隱是關乎公眾利益的嗎?

戲子職業是公眾娛樂,戲子也是人,渠等私隱同其他港人一樣是受到保護。男歡女愛/私人感情是私人事,只要不犯法,干傳媒底事? 今時今日的香港,一夜情已經是見怪不怪,以計程車上發生的事情,當事人只不過是蠢,但不是犯罪。傳媒可以在娛樂版八卦報導來娛樂花生友,可是買條(嫌疑)干犯私隱的片來公開人家私隱就會犯上私隱問題。

引用:
原帖由 Visita 於 2019-4-18 07:45 PM 發表

傳媒的責任是報導別人私隱的嗎? 戲子的私隱是關乎公眾利益的嗎?

戲子職業是公眾娛樂,戲子也是人,渠等私隱同其他港人一樣是受到保護。男歡女愛/私人感情是私人事,只要不犯法,干傳媒底事? 今時今日的香港,一夜情已經是見怪不怪,以計程車上發生的事情,當事人只不過是蠢,但不是犯罪。傳媒可以在娛樂版八卦報導來娛樂花生友,可是買條(嫌疑)干犯私隱的片來公開人家私隱就會犯上私隱問題。 ...
係wo 。咁公眾人物咪唔洗維持形象囉?
吃得人氣飯,形象就係金錢,傳媒踢爆扮老正公眾人物做錯事,公眾自然會選擇。

如果本身出場就人人都知佢係花花公子,但佢依然比眾人所接受,咁就冇問題。
但一邊扮情深,扮好老公形象黎呃公眾,咁就另計啦,大佬,搵食架。偽君子斷正啵,咁都唔可以批評???

唔知就話姐,知都仲要任由騙子橫行?
似乎價值觀出左問題。

唔好比d公關口術呃啦,點樣只有鄭秀文可以批評佢?事實係任何人都可以批評。大哥,賤人只有受害者先可以批評?過街老鼠,人人喊打。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]