• 瀏覽: 11,190
  • 回覆: 122
+4
引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-4-18 07:08 AM 發表
其實呢種只會嘲笑別人嘅人,真係好可悲。只能用呢種方法打飛機。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20190418/photo/bkn-20190418010705421-0418_00952_001_01p.jpg?20190418022116
克魯克尚克(左)拍片先後嘲笑日本人及中國人。(互聯網)1/2

中國人吃貓狗向來被西方社會視為「陋習」,經 ...
有咩好笑?  笑我地食既野比佢食既貴。笑L死我

貓狗係人類嘅朋友,只有畜牲食人類嘅朋友!

引用:
原帖由 andyyyy 於 2019-4-18 10:12 AM 發表
其實自古對狗都有貶意,所謂豬狗不如,豬朋狗友,孤朋狗黨,狗眼看人低..............對狗愛錫好似係近代嘅事,豬食得,冇理由狗唔食得..........雖然我都鍾意狗,唔食,亦都唔鼓勵人食,更希望人人唔好食,但如果人要食,我都會尊重! ...
愛狗只係西洋文化入侵後嘅事。

引用:
原帖由 理+誠 於 2019-4-18 10:16 AM 發表

其實亦可能係肉食商製造輿論,向人灌輸食其它肉類嘅罪惡感。
咁樣, 佢地O既平價大量生產O既肉類就變成左必然選擇...

引用:
原帖由 lam1252 於 2019-4-18 07:44 AM 發表
美國人吃昆蟲,非洲人吃老鼠,澳洲人吃袋鼠,外國人就係唔比中國人吃貓狗
白人基因,口是心非,表裡不一!They talk yes talk, we talk no talk!

何以見得? 道理響邊? 請指教  ?

美國人如果有大飢荒,看他們會不會這樣說?

中國人什麼都吃,背脊向天都吃,什麼國都會得罪!

中國四大名菜,美國有乜?

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 18/4/2019 07:11 發表
被 133331628 黑名單
所以另外起帖討論
對,除了毒果連結,一於自己再開新帖討論,這是鄉土包庇某些垃圾,版規仲話要有討論空間。
鬼佬以為自己有優越感,亂咁吠,到時又被插到跪低

引用:
原帖由 密食當三餐 於 18/4/2019 10:31 發表
中國人什麼都吃,背脊向天都吃,什麼國都會得罪!
西人背向天的不吃???鴕鳥,袋鼠,馬,鹿,狗,牛,羊,豬,雞,鴨,鵝,鱷魚等都不吃???

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2019-4-18 08:31 AM 發表
鬼佬食三成熟、五成熟牛扒,血淋淋,都可嘲笑是野蠻人食法!

中國人肉食一定烹熟,唔食血淋淋,呢方面勝過鬼佬!
點解順德人吃生鯇魚

https://www.hk01.com/飲食/243502/食物安全-肥媽推介食大灣區鯇魚生-食安中心稱易感染肝吸蟲

她指順德人家家戶戶都有自家魚塘,並非用來做生意,而是自給自足,還帶大家去一位朋友的魚塘參觀,順道一齊捉魚。魚塘主人不諱言:「攞上去就自己劏,我哋啱啱捉嘅魚,就愛嚟做魚生!」接著眾人更即席享用即劏鯇魚生,香港人慣食吞拿魚、三文魚或鯛魚等生魚片,絕少食淡水的鯇魚生,肥媽親自解畫說:「好多人都問,鯇魚點會做魚生?因為佢哋順德人好叻,放血放得叻,你睇啲魚完全冇血,所以一啲都唔腥。」

日本仔係殺人鯨,海豚,咪一樣殘忍

引用:
原帖由 andyyyy 於 2019-4-18 07:32 AM 發表
中國有啲人食狗有乜咁出奇?中國地大物博,飲食有幾千年文化,有乜嘢係中國人唔識煮唔識食,但相反你唸下美國,夠竟地球上有冇一樣嘢叫美國菜? ...
美國菜 - 食到屍肥嘅 junk food

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]