• 瀏覽: 1,650
  • 回覆: 27
+2
引用:
原帖由 ichthys2 於 2019-4-18 05:51 AM 發表
政府為處理台灣殺人案疑犯而急於修訂《逃犯條例》,有關法案委員會昨舉行首次會議並選舉主席,惟民主派議員瘋狂「拉布」,就不同規程問題擾攘,工聯會議員郭偉強因批評主持會議的涂謹申「唔好扮垃圾」而被逐離場;會議期間亦曾因爭論涂謹申的權力而休會半小時,最終會議未選主席就已完結,足足浪費兩小時。有建制派議員會後狠批民主派是「立法會之恥」,並商討對付「拉布」;保安局局長李家超就對事件感失望及遺憾.......
...
涂謹申不是垃圾,是垃圾中之垃圾,七百萬市民所認同的,不容否定!

一早預咗班仆街咁做啦!佢地有心使香港成為逃犯天堂,與民為敵,下次選舉應踢班仆街出局!

泛民主派拖垮逃犯條例,以後更多人去台灣,二人出發一人回港殺人自由行,旅行社大生意,照收兩個人錢,有得諗。

引用:
原帖由 doa3man 於 2019-4-18 06:16 AM 發表 
有邊個建制冇到?
唔係因人數不足而流會呀,天才

犯民票倉, 咁捨得放手畀佢哋走

引用:
原帖由 wee169 於 2019-4-18 06:21 AM 發表

明知重要都唔到!
反鳥!
唔係因人數不足而流會呀,天才

通過條例後叫澳洲引渡689告佢貪污, 泛民咁都反對?

人在做,市民在看,下次選舉必定要還!
上次西九補選都還唔少啦,仲唔知衰!

引用:
原帖由 ichthys2 於 2019-4-18 05:51 AM 發表
政府為處理台灣殺人案疑犯而急於修訂《逃犯條例》,有關法案委員會昨舉行首次會議並選舉主席,惟民主派議員瘋狂「拉布」,就不同規程問題擾攘,工聯會議員郭偉強因批評主持會議的涂謹申「唔好扮垃圾」而被逐離場;會議期間亦曾因爭論涂謹申的權力而休會半小時,最終會議未選主席就已完結,足足浪費兩小時。有建制派議員會後狠批民主派是「立法會之恥」,並商討對付「拉布」;保安局局長李家超就對事件感失望及遺憾.......
...
我就冇失望喇。因為我對呢班人完全冇冀望。

引用:
原帖由 Anthony。。So 於 2019-4-18 06:45 AM 發表
係又拉 唔係又拉🤦‍♂️
犯民話只有罪犯唔拉😵
犯民話只有罪犯唔拉  

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]