• 瀏覽: 15,307
  • 回覆: 240
提示: 違規內容已被屏蔽
唔好以為我對你有興趣,我淨係對偽善嘅人有興趣。
閣下個名刊憲過幾多次同我無關系。亦唔覺得有咩好炫耀。
學位再多都係一個人,亦唔覺得高人一等。
就正如我自己講唔知嘅唔會評論。
亦唔覺得偽善嘅人可以評論別人。
人哋點都叫做出過書,閣下呢,咪一樣同我一樣水平。

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-4-17 10:46 PM 發表
唔好以為我對你有興趣,我淨係對偽善嘅人有興趣。
閣下個名刊憲過幾多次同我無關系。亦唔覺得有咩好炫耀。
學位再多都係一個人,亦唔覺得高人一等。
就正如我自己講唔知嘅唔會評論。
亦唔覺得偽善嘅人可以評論別人。
人哋點都叫做出過書,閣下呢,咪一樣同我一樣水平。 ...
按照你剛剛說的,你對我沒興趣。那很好,請聚焦屈穎妍。
一樓,你說說一樓。

DSE 中文題目

4個學位喔,系咪應該受萬人陰敬呀!

比你強百倍

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-4-17 10:51 PM 發表
按照你剛剛說的,你對我沒興趣。那很好,請聚焦屈穎妍。
一樓,你說說一樓。
屈小姐用自己睇法去寫書我唔覺有咩唔妥。

但係某啲偽善嘅人著作都無一本就可以評論別人著作?

是否對屈小姐有啲唔公平?

當然如果偽善嘅人有著作而又受到大眾認同我無話可說。

我從來無睇過屈小姐嘅作品,只係知屈小姐之前係蘋果嘅寫手。

佢離開蘋果其他傳媒亦有報道。評價亦係正面。

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-4-17 10:18 PM 發表
回覆#6
你對我的情況那麼有興趣,你可以開一個專貼討論我的真人。
既然你想知道,我擁有四個大學學位。我的名字登載在憲報幾次。
梁振英宣佈不競選連任,是關於2017年的選舉。
--------
好了,本帖子關於屈穎妍。如果你對她的論政者身份有意見,你去數說她吧。 ...
有四個大學學位就好勁㗎啦?

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-4-17 09:04 PM 發表
第一篇 斟酌的是“我們都是塘邊鶴”
====
1文筆
該文章起碼有倆地方是錯誤/粗俗:
----學校最終跪低,【我的評論:粗俗字眼, 文雅的是:“屈服”/ “讓步”】
-----錯的一定是你,真相無人再問津。【我的評論:“真相”不是被“問津”的,用“追查&r ...
屈小姐寫得相當之好, 完全支持佢

引用:
原帖由 bitebite 於 2019-4-17 11:22 PM 發表
屈小姐寫得相當之好, 完全支持佢
既然你說這個,你聽聽我這個比喻:在快餐店,小朋友喜歡 汽水。
在大餐廳,真正食家 喝花膠湯。
你敢不敢說,你是一個正義的人,來留言是為了市民的福祉。
我是真正食家, 我維持一樓的說法。

我欣賞佢踩d傑青夠晒應

引用:
原帖由 beelzebub 於 2019-4-17 11:33 PM 發表
我欣賞佢踩d傑青夠晒應
#25 同樣適用於你的留言。

批評別人的都應該強化自己能力,否則不單徒勞,更可能自取其辱。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 gway 於 2019-4-17 11:37 PM 發表
批評別人的都應該強化自己能力,否則不單徒勞,更可能自取其辱。
本帖子不是哲學問題,是政治。
屈穎妍 走親北京路線,就要使出渾身解數,證明北京政府的確是為了香港人的利益,而不是“完成 統一大業”

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]