• 瀏覽: 15,335
  • 回覆: 240
引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2019-4-18 01:45 PM 發表

肥彭is outdated.中英經濟貿易優勢互補傳媒報告英國在醫藥,金融,晶片科技和能源發展不錯
有錢有享受英式下午hightea

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-4-18 01:38 PM 發表

老實告訴你, 1994年我曾經為文匯報寫過小量東西,批評彭定康。同年,我寫的論文【據說】關於人權的,被國務院參考用來應對美國。
那麼,你認為我有沒有資格評論屈穎妍? ...
你信民主,應該信民權平等,即係任何人都可以自由表達意見,包括有投票權選總統特首等。咁你又使乜表現自己做過啲乜? 用學問高低,或之前我指出過你用上一代慈善大王嘅後代嚟話佢啱,呢兩樣已經證實你缺乏基本邏輯。讀過幾多書都唔改變到事實。

引用:
原帖由 sc2 於 2019-4-18 02:00 PM 發表
你信民主,應該信民權平等,即係任何人都可以自由表達意見,包括有投票權選總統特首等。咁你又使乜表現自己做過啲乜? 用學問高低,或之前我指出過你用上一代慈善大王嘅後代嚟話佢啱,呢兩樣已經證實你缺乏基本邏輯。讀過幾多書都唔改變到事實。 ...
其他人來到本帖子,罔顧一樓說什麼,只管評論我。
你想不想跟他們一般見識?
如果是:請回答
1.你認為我有沒有資格評論屈穎妍?
2. 一樓對論政者水平的要求合理不?

唉你完全錯晒。 根本一直係你話邊個有資格, 邊個(即係你話你)更有資格。 我已經指出過根本所有人, 就算係冇讀過書, 都係同你或我一樣同等資格。 你一直吹噓自己有學歷(雖然對我嚟講簡直係不值一哂) 我就話啲成年人根本就唔會理。 唔通我又同你講我過去? 你估細路仔晒馬咩!你到而家都未敢講你話何柱國血統嗰單野。 當然你可以閃開。 至於第二個問題, 我一早寫過, 你自己唔睇係你既自由。
人地點睇你, 當然係人地自由。 不是你想用你既所為邏輯嚟令其他人接受, 我就勸你算把啦。

很明顯你的留言只是想掩蓋我對屈穎妍的批評。
果如是的話,咱們緣盡於此。
我重申:屈穎妍的文章在我眼中仍然有進步空間。

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-4-18 01:47 PM 發表

不要搬龍門,
重點:你願意就著一樓的論點切磋切磋嗎?
沒意義😂😂

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-4-17 10:18 PM 發表
回覆#6
你對我的情況那麼有興趣,你可以開一個專貼討論我的真人。
既然你想知道,我擁有四個大學學位。我的名字登載在憲報幾次。
梁振英宣佈不競選連任,是關於2017年的選舉。
--------
好了,本帖子關於屈穎妍。如果你對她的論政者身份有意見,你去數說她吧。 ...
咁巴閉?
今日出個帖幾錢隻字?

引用:
原帖由 lam703 於 2019-4-17 11:18 PM 發表

有四個大學學位就好勁㗎啦?
幾勁架,勁到上香討做打手

引用:
原帖由 nigel2014 於 2019-4-18 02:59 PM 發表
幾勁架,勁到上香討做打手

你好像不是很注重自由。
建議你從頭看一次本帖子我的留言。看看哪些你不同意的。

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-4-18 03:03 PM 發表

你好像不是很注重自由。
建議你從頭看一次本帖子我的留言。看看哪些你不同意的。
有咩好睇?我認真同你討論,你又幾時回覆過我呢?

我注重咩關你X事?同你個帖有咩關係呀?

引用:
原帖由 nigel2014 於 2019-4-18 03:52 PM 發表
有咩好睇?我認真同你討論,你又幾時回覆過我呢?
我注重咩關你X事?同你個帖有咩關係呀?
你這留言顯示你不想認真討論。既然如此。。。你可以好像昨天那樣。。。
我重申:我在本帖子所有留言都有參考價值。而一樓是迄立不倒。

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-4-18 03:58 PM 發表
你這留言顯示你不想認真討論。既然如此。。。你可以好像昨天那樣。。。
我重申:我在本帖子所有留言都有參考價值。而一樓是迄立不倒。
要擊倒你易如反掌,
怕你無地自容,又用拉黑以蓋其醜。

我現在沒空,要餵狗仔食花膠,有勇氣就中立場作賽。。

引用:
原帖由 nigel2014 於 2019-4-18 04:04 PM 發表
要擊倒你易如反掌,怕你無地自容,又用拉黑以蓋其醜。
你沒有留意我說你可以好像昨天那樣嗎?
我覺得屈穎妍小姐應該是看到本帖子了,你們可以看看她今天的表現。

樓主講到自己咁巴閉,支持樓主公開身份,在公開平台向屈小姐挑戰,看誰論政水平高,這樣才令人信服,只在香討搵人圍爐打飛機等於背後說人是非,行為令人討厭。

引用:
原帖由 863917 於 2019-4-18 04:26 PM 發表
樓主講到自己咁巴閉,支持樓主公開身份,在公開平台向屈小姐挑戰,看誰論政水平高,這樣才令人信服,只在香討搵人圍爐打飛機等於背後說人是非,行為令人討厭。 ...
本帖子一樓是屈穎妍如何“巴閉”, 不是浪裏白條網友如何“巴閉”。
不過,你可以嘗試駁倒一樓的論點。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]