• 瀏覽: 13,610
  • 回覆: 132
+5
大家過馬路時要當心了。

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-4-18 06:25 PM 發表

咁身份證呢?
可能都系用錢買,應該系除非唔系。就算有香港身份證都一定唔系高尚香港人。高尚香港人會有幾層樓系手,月入十萬以上,即系典型討論區會員。

引用:
原帖由 sunny805 於 2019-4-18 03:08 AM 發表

我前年俾1800人仔中價係深圳都拎左張,原本自己上網約時間,500蚊左右就搞定。
香港人拎大陸車牌只需香港車牌加驗身報告加暫住證明就得。

引用:
原帖由 DQ肥婆蘭 於 2019-4-17 09:08 PM 發表
國際牌要有香港身分證,好想知大陸司機點樣可以攞到呀
未來港前有大陸牌,嚟左香港咪有身份証囉,

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-4-17 09:45 PM 發表
香港人DUP國際牌去日本揸車
都唔識日文啦
有國際標誌?

日笨係外國楂車夠唔識 蠅聞

其實有正常智商的人,係可以明白路牌圖案的

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-4-17 09:45 PM 發表
香港人DUP國際牌去日本揸車
都唔識日文啦
日本道路牌寫漢字.........
日本承認香港國際牌,
唔承認中國國際牌.....
因為咁大陸人要來香級國際牌..........
遲D比大陸人覽炒

引用:
原帖由 喜歡甜品 於 2019-4-17 09:15 PM 發表
尼個政府害死人啦
.

有 14 億,幾時死得哂??

.

引用:
原帖由 出得黎行 於 2019-4-18 04:53 PM 發表

你講野啊?神州幫我搞惦啦,打電話過去話無時間搞,傾好個價過幾日再查已經無違章記錄
你租車,當然唔同。
合約必定有註明,
租車期間,所有違章由租車人負責。

神州鬼啋你(員工私下另計)
有合約要你負責,又有你違章按金。

再者,我講嘅嘢係合法要求。
要走後門,當然仍有人有辦法。
香港自稱咁守法,一樣大把人頂分。

我用神州可算多

附件

Screenshot_20190419-002044_Photo Editor.jpg(47.92 KB)

Screenshot_20190419-002044_Photo Editor.jpg

引用:
原帖由 專業頂級擴陰肌 於 2019-4-19 12:22 AM 發表

你租車,當然唔同。
合約必定有註明,
租車期間,所有違章由租車人負責。

神州鬼啋你(員工私下另計)
有合約要你負責,又有你違章按金。

再者,我講嘅嘢係合法要求。
要走後門,當然仍有人有辦法。
香港自稱咁守法,一樣大把人頂分。

我用神州可算多 ...
我第一次違章,神州直接幫我搞,打個電話傾好價就搞惦,乜鬼員工私下另計?我直接打上神州客服傾,而且係神州提出方案,唔係我叫佢咁處理

引用:
原帖由 arki727 於 2019-4-18 08:25 PM 發表
其實有正常智商的人,係可以明白路牌圖案的
停車標誌,是字吧?
STOP 停
不過地下應該有劃線。
印象中,未見過純符號嘅 stop sign。

報道話條友已經去咗7個月,照計一直有揸車,
亦好難想像7個月,STOP,都睇唔明。

佢似似用唔識字做籍口,搏判輕D。

引用:
原帖由 出得黎行 於 2019-4-19 12:33 AM 發表

我第一次違章,神州直接幫我搞,打個電話傾好價就搞惦,乜鬼員工私下另計?我直接打上神州客服傾,而且係神州提出方案,唔係我叫佢咁處理
我講扣分違章。
你的違章要扣分嗎?
犯什麼了?
神州亦唔係幫你搞,係你唔搞,佢都一定要搞。
佢打俾你,因為佢唔打,你唔會知自己有違章(除非你一早記低資料,自己查)

引用:
原帖由 專業頂級擴陰肌 於 2019-4-19 12:45 AM 發表

我講扣分違章。
你的違章要扣分嗎?
犯什麼了?
佢打俾你,因為佢唔打,你唔會知自己有違章(除非你一早記低資料,自己查) ...
講多樣
除非你係涉事車輛車主。
否則,同一個人,一年內唔可以為三部以上唔同嘅車扣分。

引用:
原帖由 專業頂級擴陰肌 於 2019-4-19 12:45 AM 發表

我講扣分違章。
你的違章要扣分嗎?
犯什麼了?
佢打俾你,因為佢唔打,你唔會知自己有違章(除非你一早記低資料,自己查) ...
扣分、罰錢
收sms通知
當時好很麻煩,省外違章可以廣東省內隨便一間處理,但省內違章就必須去違章城市處理,開住架車四圍去唔同城市中招,又要同神州約時間返去攞藍色個本薄,再搭車去違章個城市當地搞,我話太麻煩,神州就開個價幫我搞惦

引用:
原帖由 出得黎行 於 2019-4-19 12:59 AM 發表

扣分、罰錢
收sms通知
當時好很麻煩,省外違章可以廣東省內隨便一間處理,但省內違章就必須去違章城市處理,開住架車四圍去唔同城市中招,又要同神州約時間返去攞藍色個本薄,再搭車去違章個城市當地搞,我話太麻煩,神州就開個價幫我搞惦 ...
省外違章
你講清楚嘛
我由深圳到異地市(特別係二,三線市)嘅扣分違章,都可以揾人頂。
而且,你唔係叫人頂分,係自己食返。
亦話咗有租車合約,租用期間,違章係由你負責。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]