• 瀏覽: 4,150
  • 回覆: 19
+8
剛剛去取車,離遠見黑色桅桿就知一定係軍艦,立即連人帶車過去呢個泊位,驚喜地係非常難得會見到的美國海岸隊最先進艦艇!外型好似伯克級的縮小版,第一次近看,發現它裝備不輸二線主戰艦,除了沒魚雷和防空飛彈,火力、自衛能力和感測器已是巡防艦級數。

大家不要再回以下垃圾標題黨之貼文以助長這隻低智行為,因這會令香討變成垃圾討論區。
1. fb666

方陣快炮和大大的直昇機庫!

在主戰艦艇也見到的主動干擾電戰系統,證明此艦地位。

驚見反艦飛彈誘餌!咁新應該都係加左無耐,防岸防衛艦艇有反反艦飛彈裝置,不尋常!

艦艏的快炮,和近岸艦同級的。

兩個海軍 E 章和執勤記錄,此艦戰功應該幾好!

桅桿上的 2D 和 3D 雷達,外型勁似 DDG 伯克!

引用:
原帖由 我有私家車 於 2019-4-17 08:12 PM 發表
真係好落後啦,懵盛盛咁!
我都覺,好似你咁成個三蕃咁,乜都唔識香討版友真係落後。

提示: 違規內容已被屏蔽
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 KZRTO 於 2019-4-17 10:12 PM 發表

新聞是今年四月的,老尾的專業軍艦也就是如此,莫講話海岸防衛隊,新聞有無用不是你說了算,你跟本無資格評論,大家說事實,切勿危害其他商船的自由航行!!! ...
我就分享相片你就九唔搭八,你唔係廢柴係乜?你為了踩你唔鍾意既野就無所不用其技,你唔鍾意咪唔好回,下下回垃圾擦存在感?你行開埋番班垃圾堆到啦!

引用:
原帖由 機龍 於 2019-4-18 12:30 AM 發表

美國海防法例規定 CG 必要時充當後備軍艦,同外間海巡相比就好重武裝
基本上呢艘已係歐洲二線巡防艦級數,裝上魚叉和海麻雀已可以執行一線面打擊任務..........

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2019-4-18 01:26 AM 發表

根本係在役軍艦啦
上個月先行過台灣海峽
我就唔信佢地話自己係coast guard 唔洗比人打
佢編制都係屬軍隊的,艦長上校階比一線艦伯克級 DDG 的中校階更高,它主要是作為遠洋海巡旗艦用,而只睇武器已經和軍艦無異;睇番資料呢艘大型海巡艦有成四千五百噸排水量的.........

引用:
原帖由 banjo. 於 2019-4-18 08:40 AM 發表
無賴老美仲衰過啲乞兒, 係都死嚟香港俾人嘲笑.
九唔搭八...... ,果是是 banjo 一貫作風。

引用:
原帖由 軍事新手 於 2019-4-18 03:01 PM 發表
講水上實力,美國係比中國強,
但講潛力及戰時動員力 中國會比較強,
戰時將一部份民用工廠轉軍事用途呢點就係美國擔心既核心之一,因為美國打唔起一場持續戰,所以呢部野去恰下細國就得,不過今次呢部野係黎補給同時調查黎緊個多國大型軍演(預計)

題外話中國無人艦岩岩研制完,而美國準備制造原型 ...
人地呢部係海防艦,你係唔係自己都搞錯晒連佢應該可以做咩都未知?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]