• 瀏覽: 18,990
  • 回覆: 7
+23
引用:
原帖由 littlesiumee 於 2019-4-17 09:41 PM 發表

仲有人以為泛民放生殺人犯
天呀!你哋究竟有冇腦架?
佢自己都認左殺人啦。

引用:
原帖由 littlesiumee 於 2019-4-18 01:54 PM 發表

個犯係認殺人
林鄭可以最簡單最快捷咁做一次性移交
全體泛民已經表態單一次性移交係一定同意通過
係林鄭趁呢個機會係都要做埋送終條例
泛民唔俾香港送終,就唔俾陳同佳移交台灣

咁都仲唔明邊個搞緊邪惡政治? ...
點解要留d犯人係香港?上次遊行千幾人帶頭既都係 偷呃拐騙殺人放火,有個犯人表明立法前就會走,走左咪好囉。
你想佢留係香港再害人?

引用:
原帖由 littlesiumee 於 2019-4-18 01:54 PM 發表

個犯係認殺人
林鄭可以最簡單最快捷咁做一次性移交
全體泛民已經表態單一次性移交係一定同意通過
係林鄭趁呢個機會係都要做埋送終條例
泛民唔俾香港送終,就唔俾陳同佳移交台灣

咁都仲唔明邊個搞緊邪惡政治? ...
我都好多地方唔滿意政府,但今次我支持。

引用:
原帖由 littlesiumee 於 2019-4-18 02:22 PM 發表

錯,如果冇中國,北韓,委內瑞拉等極權國家份,我支持
事實上回歸前協議左唔會移交中國,就係因為中國司法係奉行人治
中國司法機構只要提供到一條底褲,一個阿婆出黎
都可以申請移交任何人偷阿婆底褲
香港法院只能審視有原告,有舉證,有證人,就必須批准移交
呢個唔係你本身有冇犯法既問題
而係即使你冇犯法,一樣可以被移交 ...
香港一樣有條底褲有個阿婆,一樣告得。
入唔入就唔知。

引用:
原帖由 littlesiumee 於 2019-4-18 02:22 PM 發表

錯,如果冇中國,北韓,委內瑞拉等極權國家份,我支持
事實上回歸前協議左唔會移交中國,就係因為中國司法係奉行人治
中國司法機構只要提供到一條底褲,一個阿婆出黎
都可以申請移交任何人偷阿婆底褲
香港法院只能審視有原告,有舉證,有證人,就必須批准移交
呢個唔係你本身有冇犯法既問題
而係即使你冇犯法,一樣可以被移交 ...
我哋小市民,政治唔關我哋事,我唔擔心無啦啦會比委內瑞拉 中國告,我淨係知大劉同殺人犯係香港要放出黎,講野仲好大聲。

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-4-18 02:27 PM 發表

我常上大陸工幹或旅遊, 甚至已置了業, 只要出一張有效的電話咭, 就可以收到whatsapp, 資訊爆炸到你唔想收, 而且每間店舖, 食肆或商場都有免費wifi提供, 沒有電話咭也可以用微信和港人聯繫, 非常方便.......
我不是憎民主, 而是香港民主進度被犯民搞禍了, 令港人陷於不進則退的境界, 眼巴巴讓鄰近超越 ...
起小小野又司法覆核又遊行又乜又乜,起條沙中線起十幾年,深圳十幾年前都未有地鐵,今日十幾條線。
深圳樓價貴,政府即刻起保障房,香港又資訊又研究,錢就比晒研究機構,乜都未做。

引用:
原帖由 littlesiumee 於 2019-4-18 03:28 PM 發表

香港講證據講法治
唔係一條底褲就告得入

起大陸,為左收你塊地
派一隊公安捉你八九十歲父母黎打黎禁錮
唔拎塊地出黎就永別
你以為可以告邊個? ...
你老屈大6啫,都冇咁既事🙄🙄

引用:
原帖由 littlesiumee 於 2019-4-18 03:26 PM 發表

請問你有冇受過教育?
政治唔關你事?你買餸搭車全部都係政治既結果
竟然仲有人類會覺得政治唔關你事?
最簡單既領展,房委會賣哂俾領展,呢個就係親政府既政治結果
除非你話你人生完全唔涉及街市,商場,停車場,否則都冇可能唔關你事
你可能起大陸冇樓冇地,我有
我家族d地好多都值錢,成日都有地產商想買
如果我幾個伯父唔係做官有權有勢
我地都保唔住d地,一樣會俾大陸列為罪犯
將來你d仔女如果起大陸俾人地 ...
我阿媽係大6d爛地,比足錢,你要禮橫折曲,我冇你辦法。
一句到尾,我支持立法引渡罪犯。
你講乜都冇用法就立硬,我睇你可能係大6 偷呃拐騙可能好驚,你都係快d著草啦。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]