• 瀏覽: 19,063
  • 回覆: 237
+23
引用:
原帖由 littlesiumee 於 2019-4-18 02:22 PM 發表

錯,如果冇中國,北韓,委內瑞拉等極權國家份,我支持
事實上回歸前協議左唔會移交中國,就係因為中國司法係奉行人治
中國司法機構只要提供到一條底褲,一個阿婆出黎
都可以申請移交任何人偷阿婆底褲
香港法院只能審視有原告,有舉證,有證人,就必須批准移交
呢個唔係你本身有冇犯法既問題
而係即使你冇犯法,一樣可以被移交 ...
我哋小市民,政治唔關我哋事,我唔擔心無啦啦會比委內瑞拉 中國告,我淨係知大劉同殺人犯係香港要放出黎,講野仲好大聲。

勁啦, 泛民自從佔中以嚟, 咩姦淫擄掠智障低B都現晒形, 而家為咗個放生個殺人犯仲阻住個地球轉, 佢哋咁搞法對唔對得住死者呀, 全部人有眼睇, 而家咁樣包庇法, 同台獨支持廢死搞殘台灣司法嗰班友有咩分別, 泛民再搞落去小心下之再選嗰陣議席會更少喎

老婆跟的士佬有婚外情,老婆要求離婚,正垃圾。

引用:
原帖由 so5472 於 2019-4-18 11:04 發表

涂謹申不是垃圾,應是垃圾中之垃圾,事實如此,無可否定的事實。

佢嬲被人話佢唔係......垃圾!

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-4-18 02:27 PM 發表

我常上大陸工幹或旅遊, 甚至已置了業, 只要出一張有效的電話咭, 就可以收到whatsapp, 資訊爆炸到你唔想收, 而且每間店舖, 食肆或商場都有免費wifi提供, 沒有電話咭也可以用微信和港人聯繫, 非常方便.......
我不是憎民主, 而是香港民主進度被犯民搞禍了, 令港人陷於不進則退的境界, 眼巴巴讓鄰近超越 ...
起小小野又司法覆核又遊行又乜又乜,起條沙中線起十幾年,深圳十幾年前都未有地鐵,今日十幾條線。
深圳樓價貴,政府即刻起保障房,香港又資訊又研究,錢就比晒研究機構,乜都未做。

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-4-18 02:18 PM 發表

實際上馬克思主義歷史觀中的共產主義社會是無政府、無國家政權、「各盡其能,按需分配」的禮物經濟、自由人的聯合體。共產思想原則當然不會說財富, 然而現在中共的經濟領域超英趕美, 你還硬說她走的是共產主義?
我不知你所說的共產思想要表達出什麼? ...
你不如對住中央官員講: "中國不是共產主義思想路線"。

中聯辦王志民已經講過一切需要看中央指示,所以香港政府官員必須學習大陸一國兩制思想,不是香港的一國兩制思想。

唔好講咁鬼多,一於我支持你回大陸教班共產黨員需要為自己利益着想,不要為國家着想,必須貪污走資。

(共產黨原來可以經濟跟政治分開㗎?)

引用:
原帖由 annabb 於 2019-4-18 02:41 PM 發表

起小小野又司法覆核又遊行又乜又乜,起條沙中線起十幾年,深圳十幾年前都未有地鐵,今日十幾條線。
深圳樓價貴,政府即刻起保障房,香港又資訊又研究,錢就比晒研究機構,乜都未做。 ...
咪就係, 犯民奉西國之命拖垮香港發展, 聯同毒果醜化華人統治, 目的是為了讓鬼子再奪權

引用:
原帖由 falconV8 於 2019-4-17 04:26 PM 發表
被紅牌逐離場, 扺呀, 心涼過飲凍飲   
呢條國偉強成個爛仔格, 塗議員趕得啱!

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-4-18 02:27 PM 發表

我常上大陸工幹或旅遊, 甚至已置了業, 只要出一張有效的電話咭, 就可以收到whatsapp, 資訊爆炸到你唔想收, 而且每間店舖, 食肆或商場都有免費wifi提供, 沒有電話咭也可以用微信和港人聯繫, 非常方便.......
我不是憎民主, 而是香港民主進度被犯民搞禍了, 令港人陷於不進則退的境界, 眼巴巴讓鄰近超越 ...
真好笑,別個城市追趕香港城市,你有沒有損失?損失在那方面?

香港人由帝制過渡英式民主社會,不是由共產黨執政過渡到中國特色社會主義,所以香港人不曉共產黨歷史。

你睇到只是香港人應有上網自由,如你在香港登記超過一張"香港卡",中移動直接跟你說會涉及國家安全㗎。

引用:
原帖由 核心含情的師兄 於 2019-4-18 02:48 PM 發表

你不如對住中央官員講: "中國不是共產主義思想路線"。

中聯辦王志民已經講過一切需要看中央指示,所以香港政府官員必須學習大陸一國兩制思想,不是香港的一國兩制思想。

唔好講咁鬼多,一於我支持你回大陸教班共產黨員需要為自己利益着想,不要為國家着想,必須貪污走資。

(共產黨原來可以經濟跟政治分開㗎?) ...
使乜我講中國不是共產主義思想路線, 係你唔知啫

你從那裡看中聯辦王志民咁樣講講「一國兩制」??
中聯辦王志民沒有被毒媒修改的講話意思是:香港與內地的互利合作和融合發展不斷深入,可以為促進兩岸融合發展提供借鑒,將是「一國兩制」成功實踐的重要效應政府工作報告
● 為香港發展釋放出眾多「改革紅利」和「政策紅利」
● 國家過去一年的蓬勃發展、興旺發達,離不開包括香港同胞在內的全國人民的戮力同心、奮勇拚搏
● 只要堅守「一國」之本,善用「兩制」之利,就一定能牢牢把握機遇,在融入國家發展大局中實現香港自身更好的發展
制定《外商投資法》和加快推動粵港澳大灣區建設
● 為香港在融入國家發展大局中實現自身更好發展提供了強大動力......

詞窮嗎? 支持我回大陸教班共產黨員需要為自己利益着想? 不要為國家着想,必須貪污走資?
中共打貪不手軟, 成績有目共賭.........你從未上過大陸又怎會看到

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-4-18 03:10 PM 發表

使乜我講中國不是共產主義思想路線, 係你唔知啫

你從那裡看中聯辦王志民咁樣講講「一國兩制」??
中聯辦王志民沒有被毒媒修改的講話意思是:香港與內地的互利合作和融合發展不斷深入,可以為促進兩岸融合發展提供借鑒,將是「一國兩制」成功實踐的重要效應政府工作報告
● 為香港發展釋放出眾多「改革紅利」和「政策紅利」
● 國家過去一年的蓬勃發展、興旺發達,離不開包括香港 ...
只須一條問題便可知你身世。

你知唔知共產黨制度跟帝制有什麼分別?

引用:
原帖由 核心含情的師兄 於 2019-4-18 02:57 PM 發表

真好笑,別個城市追趕香港城市,你有沒有損失?損失在那方面?

香港人由帝制過渡英式民主社會,不是由共產黨執政過渡到中國特色社會主義,所以香港人不曉共產黨歷史。

你睇到只是香港人應有上網自由,如你在香港登記超過一張"香港卡",中移動直接跟你說會涉及國家安全㗎。 ...
英治時期你有份選港督? 有資格阻政府收地建屋? 你拿著BNO有取得居英權嗎?
共產黨歷史非常邪惡, 但已成為過去式。你過去由英國人統治也不知英國鬼的假民主歷史哩...二斤笑三斤

總之在內地並不是你說的資訊隔絕。
雞蟲林榮基就係示範左俾你睇

引用:
原帖由 核心含情的師兄 於 2019-4-18 03:14 PM 發表

只須一條問題便可知你身世。

你知唔知共產黨制度跟帝制有什麼分別?
共產黨制度跟帝制有什麼分別? 願聞其詳

引用:
原帖由 annabb 於 2019-4-18 02:30 PM 發表

我哋小市民,政治唔關我哋事,我唔擔心無啦啦會比委內瑞拉 中國告,我淨係知大劉同殺人犯係香港要放出黎,講野仲好大聲。
請問你有冇受過教育?
政治唔關你事?你買餸搭車全部都係政治既結果
竟然仲有人類會覺得政治唔關你事?
最簡單既領展,房委會賣哂俾領展,呢個就係親政府既政治結果
除非你話你人生完全唔涉及街市,商場,停車場,否則都冇可能唔關你事
你可能起大陸冇樓冇地,我有
我家族d地好多都值錢,成日都有地產商想買
如果我幾個伯父唔係做官有權有勢
我地都保唔住d地,一樣會俾大陸列為罪犯
將來你d仔女如果起大陸俾人地睇中
你唔好喊住申冤有強權冇公義
就係今日你地「政治唔關我事」造成

引用:
原帖由 annabb 於 2019-4-18 02:28 PM 發表

香港一樣有條底褲有個阿婆,一樣告得。
入唔入就唔知。
香港講證據講法治
唔係一條底褲就告得入

起大陸,為左收你塊地
派一隊公安捉你八九十歲父母黎打黎禁錮
唔拎塊地出黎就永別
你以為可以告邊個?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]