• 瀏覽: 17,668
  • 回覆: 171
  • 追帖: 5
+2
引用:
原帖由 macsunny 於 2019-4-18 15:07 發表
公共地下3排水管都沒有 公廁亦沒有 誰去2發展?
使乜公廁,全國都系公廁。

果次去印度某公園,突然肚痛。問人公廁响邊,的人老點我愈走愈遠。

後來我扒上假山頂,二物洶湧澎湃而出,引來了蒼蠅群聚,嚇到我九毛倒竪,匆匆撤退。

引用:
原帖由 vghy1234 於 2019-4-20 11:08 發表

最近在大陸安裝了4部格力分體,第一次感覺已經超越日本。以前用過開利,三菱,日立,國產用過格力和美的,以前國產真系差過日本,美國牌子。
但是最近安裝的4部格力,3部一級的每部3千幾,2級的5千左右,總共連安裝都系萬7左右。今次真系不比日本差。以前分體機室內也是多多少少有聲音。國產機明顯聲音大,今次連靜音也比日本好。完全感覺不到。 ...
神某堅持國貨數十年,果時落後,神某甘心一齊落後,連電視機都不買,一心等待國貨,點知國貨毫無下文,畀子女媽到飛起。後來朋友欠錢,他送來一部二手黑白電視機才頂頂癮……

引用:
原帖由 神經箭 於 2019-4-20 10:58 AM 發表

你知道嗎?美國成功與民主完全無關。
唔敢面對現實。

引用:
原帖由 隨風隨緣 於 2019-4-17 12:56 PM 發表
爭取選民支持
做埋啲19野
呢啲係香港見班垃圾犯民做唔少
送左咁多南亞難民過來開枝散葉
Yep

引用:
原帖由 yc0688 於 17/4/2019 01:29 PM 發表

印度也是偷水嚴重,收唔到水費,靠政府搞供水,政府又經費有限,所以清潔食水就供不應求了。
政府本就應該治水 治水怎麼可以私營呢 政府稅收就是包括做這事 偷水是教育 全部都是責在政府

引用:
原帖由 神經箭 於 2019-4-20 10:57 AM 發表

呢次你最叻,衷心讚賞!

有毛澤東才能統一文化、革殺宗教迷信、並做到真正的種族與種姓平等。你叻仔!
印度人民站起來。
文化大革命,打倒地主,財主,廢除階級制度,冇貴族全部都係賤民。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-4-20 14:32 發表

印度人民站起來。
文化大革命,打倒地主,財主,廢除階級制度,冇貴族全部都係賤民。
除了毛澤東,真系冇人辦得到。

畀你提醒我,原來毛仲有咁偉大的功績。

引用:
原帖由 香江人 於 2019-4-20 11:27 發表

唔敢面對現實。
唔系唔敢,系有的人無知姐。

現實系美國發達;全靠世兩次界大戰。所以不嬲美國都想緊點樣可以搞第三次。

引用:
原帖由 神經箭 於 2019-4-20 02:41 PM 發表

唔系唔敢,系有的人無知姐。

現實系美國發達;全靠世兩次界大戰。所以不嬲美國都想緊點樣可以搞第三次。
太無知。

1917年第一次世界大戰。早在幾年前,1913年,美國GDP已經佔全球接近19%,世界第一。

引用:
原帖由 香江人 於 2019-4-20 15:07 發表

太無知。

1917年第一次世界大戰。早在幾年前,1913年,美國GDP已經佔全球接近19%,世界第一。
九噏當秘笈,我夠可以話1913年中國gdp佔全球3/4。

引用:
原帖由 神經箭 於 2019-4-20 03:12 PM 發表

九噏當秘笈,我夠可以話1913年中國gdp佔全球3/4。
睇美國經濟史,唔會係我寫嘅。

引用:
原帖由 香江人 於 2019-4-20 15:16 發表

睇美國經濟史,唔會係我寫嘅。
講真,我冇睇“美國經濟史”。但都知道美國系點發跡嘅。

1913年之前,歐洲人已經排猷多時,有辦法的猷太人先後移民美國,在自由的大地上發展工商農業,為美國經濟打好基礎。

但美國最賺錢是軍亊工業,與民主並無關係。亊實上當時美國的民主並不民主。

人多不一定好辦事!如果一家十口、個個大食懶、都幾難有運行。去了印度二次、除了大城市、去市外好似去左慘不忍島咁。比40年前大陸也不如。比較中國人、個個有上進心、想發達不擇手段、又捱得苦。人多便好辦事了。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]