• 瀏覽: 4,622
  • 回覆: 7
+2
  (星島日報報道)藝人許志安與黃心穎在的士車廂內被拍攝的親暱出軌片段流出,昨日旋即成為全城熱話。個人資料私隱公署昨晚回應事件,指的士內屬半私人空間,如在車內安裝攝影和錄音裝置以收集乘客的影像及聲音,而其目的是辨識該人身分,做法本質上已屬侵犯乘客個人資料及私隱。的士服務質素委員會委員兼立會議員譚文豪...

兩男女偷食起香港唔犯法而偷拍同公開私隱就係犯法, 一於告的士佬要佢到嘔凸全霉比佢D錢

新聞來源連結:
http://std.stheadline.com/daily/article/detail/1990903-港聞-回應「安心」事件+私隱公署:的士攝錄乘客侵私隱

引用:
原帖由 mah49 於 2019-4-17 08:28 AM 發表
的士佬有幾多錢賠啊?

呢對奸夫淫婦就有排翻唔到身

點都唔柒好益條的士佬

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-4-17 08:48 AM 發表
算把啦

財仔, 健身club, 銀行基金保險etc, 又私隱唔好錄音/影lor
佢地無公開

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-4-17 08:52 AM 發表

有弱智話比人屈買course咪又要攞出黎
坐taxi, 唔講野會死???
呢D證據只有警察/法官/陪審員/律師/律政司人員可以睇, 佢地要守秘密, 唔可以向外公開

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-4-17 08:56 AM 發表

咁妓者公開唔拉左先???
妓者大能晒ar
梗係告埋條妓者同全霉

引用:
原帖由 bomdhead 於 2019-4-17 09:05 AM 發表

https://hkgpao.com/articles/1001326【有片‧安心事件滿城風雨】

傳司機150萬賣片畀蘋果
你點睇?

如此出賣私隱合法嗎?2019.04.17 ...
要搵個司機一定搵到, 告毒果日報刑事侵犯私隱

引用:
原帖由 chaolininin 於 2019-4-17 09:17 AM 發表
唔止,仲有意圖或企圖勒索,昨天已經有聲頻流出
告毒果, 唔爆司機就要硬食

引用:
原帖由 投訴即被禁訪 於 2019-4-17 09:46 AM 發表
的哥肯定係sammi粉絲
真係粉絲就唔會搞到咁揚啦, 想搵著數就真

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]