• 瀏覽: 15,691
  • 回覆: 112
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 ntworks 於 2019-4-17 12:02 PM 發表

對。記錯!
老布殊為何沒連任~

引用:
原帖由 m40 於 17-4-2019 06:02 AM 發表

考試高分不等如教育好
香港只能教出考試機器和返工機器
但不能引發出創業家和發明家
唔係考試問題,係土地問題
美國多間知名科技企業,例如 Apple 和 HP .... 創辨的幾個青年人最初都係在自己屋企旁邊間車房做起的
https://www.atlasobscura.com/places/apple-garage
https://en.wikipedia.org/wiki/HP_Garage

香港幾多人屋企會有成間屋咁大的車房?

引用:
原帖由 ka626168 於 2019-4-17 12:32 PM 發表

老布殊為何沒連任~
唔記得。但肯定唔係因為腳痛。😆😆

引用:
原帖由 littlekid2047 於 2019-4-17 01:48 AM 發表
Jimmy Carter 係一個有高度智慧嘅人
不信

驚驚青青
真無聊

美國前總統讚香港教育。香港D議員就彈到香港教育一文不值。外面睇同內部睇真係好唔同。可能各有所需。們肯定有一方講大話。

中美貿易戰,佔中九子判刑,郭台銘參選,蔡陰魂同賴屎得互砍爆網軍,咁多好戲我都好驚卡特啲花生缺貨。

美國是“世界歷史上最好戰的國家”,因為美國希望把自己的價值觀強加給其他國家

好中肯

其實美國以賣軍火來養活大軍本是可以的,大軍也需要常常打仗磨練,

只是多年來大規模戰爭少,中、俄又不會上當開戰,

故此侵侵最擔心的應該是「太和平了,很難發戰爭財啊!」

侵侵可能成日睇香討,所以咁震驚

所以未去到最壞一步(台灣強行搞台獨), 大陸都唔會出兵打台灣. 
大陸情願搞發展.

引用:
原帖由 littlekid2047 於 2019-4-17 01:48 AM 發表
Jimmy Carter 係一個有高度智慧嘅人
卡達的農業背景
令他比較容易接受和平雙贏,共榮共存的觀念
但美國佬的基因是強盜
美國開國史根本就是掠奪和征服的歷史
所以美國佬嫌佢太軟弱唔夠威
之後的總統就因為太威
美國的資源向軍事發展極度傾斜
造成現時美國外強中乾的局面

老美發戰爭財唔緊要,之後d 難民唔該接收返,仲要接收返d 要報仇0既"恐怖份子"。

到處破壞,拍下pad pad走左去,淨下手尾就全世界𠄘擔。

引用:
原帖由 starr 於 2019-4-17 09:41 AM 發表

共和黨... 有個史上最低能既美國總統 --- 小布殊  
美國敗象真的從小布殊起,他發起反恐戰爭,事實和佢家族生意有關。。。

現在特朗普只是苦苦支撐,這個就黎倒掉的美國。

擔心都無用,中國過硬美國頭,到時要美國坐就坐,企就企

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]