• 瀏覽: 6,718
  • 回覆: 50
特朗普政策都是圍繞出售油汽
如果成功就可以補上財政缺口

經過2年努力
不但面對難以估計的艱難
更造成盟友離心的反效果

最慘係大選壓力迫近
一邊係「急功近利」
另一邊係「事緩則圓」
美國在談判桌上處於下風
只能妥協

隨著中國經濟不斷增長,
到時中國也成為GDP 第一,
犯民狗末日

引用:
原帖由 INVOY 於 2019-4-16 08:52 發表
特朗普時常掛在嘴邊的所謂「成就」,背後成本是天價!其上任短短兩年,令政府總負債攀升逾一成,並首次突破22萬億美元,相對去年全球政府債務約63萬億美元,即單是美國已佔據全球總額約1/3。再者,在減稅政策下,政府無法量入為出,今年度財赤料近9,000億美元,創2012年以來最多。根據推算,只要美國政府繼續大花筒,到了2028年,單是利息支出就可能攀至1.05萬億美元,意味着「債冚債」已屆極限,不能再無 ...
點解2028?洛杉磯奧運wo

錢都在美國四大家族手裏。

引用:
原帖由 INVOY 於 2019-4-16 08:52 AM 發表
特朗普時常掛在嘴邊的所謂「成就」,背後成本是天價!其上任短短兩年,令政府總負債攀升逾一成,並首次突破22萬億美元,相對去年全球政府債務約63萬億美元,即單是美國已佔據全球總額約1/3。再者,在減稅政策下,政府無法量入為出,今年度財赤料近9,000億美元,創2012年以來最多。根據推算,只要美國政府繼續大花筒,到了2028年,單是利息支出就可能攀至1.05萬億美元,意味着「債冚債」已屆極限,不能再無 ...
對啊 美國選了個急功近利商人 肯定滅亡。還是祖國好 選個親戚都移民外國 然後要恢復帝制的習總 只有一個問題 習這麼偉大 但沒有兒子 之後應該傳位給誰?

所以我提議習立法 把位傳給他美國籍女兒

放心啦!美元只是印出來的,你想要幾多?😴

呢個絕對係事實 !  但就好似全球暖化咁因為已經冇人可以改變就當唔知唔理 !  有遠見的國家盡量想美國崩潰的傷害性減到最低就開始做好多野例如中國,但其他國家呢就仍然擁抱美國根本唔願意改變和面對 !

引用:
原帖由 kks668 於 2019-4-16 10:03 AM 發表
放心啦!美元只是印出來的,你想要幾多?😴
乜要印咩?手指係電腦度襟就有

波音空難事件揭發設計失誤,令致全球過千波音機停飛,這將令美國債再多幾千億!

印錢有幾難???

印幾多都得,唔用美元D國家便比打,世界只有獨裁美國!

引用:
原帖由 小稀 於 2019-4-16 09:29 AM 發表
隨著中國經濟不斷增長,
到時中國也成為GDP 第一,
犯民狗末日
亦係毛毛未日,被炒了

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]