• 瀏覽: 52,179
  • 回覆: 372
  • 追帖: 5
+2
引用:
原帖由 刺客禁言 於 2019-4-16 07:38 AM 發表

如果已拎左居留權應該唔會被取消
好似只係有冇3粒星分別

溫婦則報稱無業,但有街坊稱曾見她早上外出工作。

DKLM 又係黎打現金工,之後申請哂所有福利

香港多多福利都唔夠 ...
咁都得!?收例啦應該!

引用:
原帖由 133331628 於 2019-4-16 05:43 AM 發表
【本報訊】一對年齡相距21載中港夫婦,六旬廚師疑不滿內地妻攜前夫所生子女來港後,短短數月就以合不來要求離婚,前晚兩夫婦在天水圍家中再為離婚事起爭吵,帶醉躁夫氣憤取出菜刀斬傷妻子及繼女,妻女負傷逃出呼救,躁夫持刀追出反被母女合力制服。警員到場拘捕躁夫,並將受傷母女送院救治。

涉傷人被捕躁夫姓曾(60歲),任職廚房,被其斬傷妻子及繼女分別姓溫(39歲)及姓賴(22歲),其中溫頭部、眼角及背部受傷, ...
局長話係精英

引用:
原帖由 投訴即被禁訪 於 2019-4-16 06:36 AM 發表
共雞攞到HKID仲唔撇你條老坑咩!
同港雞一樣🤣

引用:
原帖由 健靈 於 2019-4-16 06:34 AM 發表
每日150人嚟香港 團聚刀劍相對 根本大把呢啲嚟香港攞完身份證又走的內地人
揾社工攪下,好快又上到公屋!

自己攞嚟

引用:
原帖由 ab123ab 於 2019-4-16 08:06 AM 發表
男嘅諗住娶個大陸妹落嚟屌吓,結果俾人趙完鬆,抵死

女嘅諗住落嚟呃張身分證,結果遇着個躁狂嘅俾人斬,更加抵撚死

最慘係我哋呢啲無辜嘅香港市民仲要同佢地找數,正pk ! ...
修例啦!大陸人識咩?大部份大陸人只識拎著數呃到盡!

色字頭上一把刀 中文字精湛

又一個港燦上當

引用:
原帖由 133331628 於 2019-4-16 05:43 AM 發表
【本報訊】一對年齡相距21載中港夫婦,六旬廚師疑不滿內地妻攜前夫所生子女來港後,短短數月就以合不來要求離婚,前晚兩夫婦在天水圍家中再為離婚事起爭吵,帶醉躁夫氣憤取出菜刀斬傷妻子及繼女,妻女負傷逃出呼救,躁夫持刀追出反被母女合力制服。警員到場拘捕躁夫,並將受傷母女送院救治。

涉傷人被捕躁夫姓曾(60歲),任職廚房,被其斬傷妻子及繼女分別姓溫(39歲)及姓賴(22歲),其中溫頭部、眼角及背部受傷, ...
非原居民係咁。
偷渡扮本土。

真係難以想像10年後會變成點

大陸女人多數為身分證

唔係貪你張身分證貪你老定牛工呢一開始就錯晒

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]