• 瀏覽: 29,391
  • 回覆: 428
  • 追帖: 1
+6
引用:
原帖由 dashhk 於 2019-4-16 07:54 發表

應改要包
每種癌病都要個別做檢查, 查晒會好很花錢同時間喎

叫李卓人請爾

引用:
原帖由 曹木各 於 2019-4-15 04:10 PM 發表

38歲患子宮頸癌菲傭Baby Jane Allas,早前在病假期間遭無理解僱。今日(15日)Allas到勞資審裁處向前僱主成功追討3萬元的賠償。法官一度建議其前僱主可考慮重新聘用Allas,好讓她留港治病,但 ...
點解個官叫人做自己唔做既? 真係2個口。。。。

引用:
原帖由 黃昏進擊的香腸 於 2019-4-15 05:58 PM 發表
老實講
我完全唔明
我都係好心人,不過我唔會為幫佢而要自己難受。
認同x10000000000

係所有醫院有著各種需要呢類幫助既香港病人,幫左佢地先去幫其他外人啦,法官應該沒有幫過呢班人

劉小麗已完幫到你

邊個咁有愛心 快啲行出黎請佢啦
其實佢都需要休息 做野等於要佢去死

呢啲叫好心人做壞事,香港多謝你,支持那位前僱主😈

難得狗官都講得出口

個判決真係好有問題,過度地保護外傭了...
唔好話外傭,香港一般打工仔當你長期無能力理行你的職務時被炒都無咩話可講啦!
給人工你仲要照顧返你才叫合理?包生養死葬?
我唔係要特別幫僱主講野,我請唔起工人,但明白無人會出糧給一個不能作工的人囉!同情還情,唔等於必須請你還要照顧返你!

引用:
原帖由 skyeyes 於 2019-4-15 04:12 PM 發表
張超雄愛心爆棚
向佢求職一定會請你
取埋做二奶Tim 呀

引用:
原帖由 pp122333 於 2019-4-15 04:14 PM 發表

法官你有咁嘅提議,不如自己請佢,
ⅹ3,正狗官

如再有僱主請,呢鑊襟計了,除時要請多個工人照顧佢,好自為之,不過有錢者例外。

傷講僱主真慘一有事就無良僱主唔諗下d印印又懶又估惑又偷理又借財仔

做香蕉雄小三

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]