• 瀏覽: 33,245
  • 回覆: 285
  • 追帖: 2
+10
引用:
原帖由 wtfbro 於 2019-4-15 04:15 PM 發表

放心。。。保險賠。。。
X2

最L憎地產狗!😬😬😬😬😬

條撚樣判佢坐5年就差不多, 正打靶仔

判佢坐算益左佢啦. 呢D柒頭應該要佢死刑啦.

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2019-4-15 03:01 PM 發表
判監5年起
唔太可能, 判最高也好都係得7年, 但認罪可減1/3下已經少過5年; 再扣埋假期, 三年幾唔駛四年後就出得返黎

危險駕駛引致他人身體受嚴重傷害—《道路交通條例》(香港法例第374章)第36A條:經循公訴程序被定罪者,可被判處罰款50,000元及監禁7年;經循簡易程序被定罪者,可被判處罰款20,000元及監禁2年;及如屬首次被定罪,取消駕駛資格至少2年;如屬再次被定罪,取消駕駛資格至少5年。

引用:
原帖由 hfceddie 於 2019-4-15 04:16 PM 發表

三保上限係一億喎?
三成戰底費都賠到福街啦

引用:
原帖由 搬籠門 於 2019-4-15 04:19 PM 發表

三成戰底費都賠到福街啦
三成墊(戰)底費?原來你仲好笑,佩服!

天理難容

有因必有果 如果今次唔使坐 第二度都會報返自己身上

每年捐100
分明玩嘢多過做善事

唔使入去坐,咁仲做成世界?

引用:
原帖由 小小明星123 於 15-4-2019 02:28 PM 發表
民事告佢賠返一大筆先
出事後可能已立即將名下層樓及資產轉移,一定要追返佢

引用:
原帖由 lwklwk8742 於 2019-4-15 02:21 PM 發表
男地產經紀於去年3月在葵涌梨樹路駕駛其寶馬房車時失控鏟上行人路,撞到環手保護兩歲女兒的少婦,而少婦左腳更遭當場輾斷,右腳掌亦需接⋯

死地產佬為左趕住收佣金開快車唔理交通規則,
撞斷個女人對腳變左殘廢一世行唔到路???
求情時話佢臨急抱佛腳突然捐款顯示善心?????
原來每年約捐出$100大元咁撚大把????????
嘩!真係世紀大慈善家黎呀???
呢條7碌地產撚想撞斷人地對 ...
求情呢樣野真係唔知邊個諗出嚟
明明係犯咗法,仲求咩情,啲求情理由又九唔搭八,呢單野如果咁都唔使坐,個個司機都可以瘋狂駕駛

引用:
原帖由 小小明星123 於 2019-4-15 02:28 PM 發表
民事告佢賠返一大筆先
告到佢破產 

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]