註冊 登入

[趣聞評論] 【瞬間變 _ 頭】速剪店中晒伏 港媽:小朋友一出門就喊

【瞬間變 _ 頭】速剪店中晒伏 港媽:小朋友一出門就喊 E-mail 此主題給朋友

髮型對於一個人的外觀來說,絕對是非常重要,有些人即使五官不算突出,只要留有一個合適自己的髮型,都可以增添不少個人魅力,早前有港媽於網上投訴,帶小朋友到速剪店剪髮「中伏」,新髮型非常醜怪,更指小朋友一出門口就喊出來。

這位港媽在 Facebook 分享事件,她日前帶小朋友到西貢一間速剪店剪頭髮,原本小朋友的髮型頗為濃密,額前留有瀏海;剪髮後,小朋友額前的瀏海全被剃光,頭頂只剩下一片稀薄的頭髮,疑似被人用電鏟狂鏟頭髮。

港媽表示當時髮型師未有徵詢她的意見,就為小朋友自行決定髮型,當她出言喝止時已經太遲,事後港媽質問對方為何要剪成這個樣子,髮型師辯稱這個髮型十分有型,不過被強行剃頭的小朋友似乎並不受落,一出髮型屋就哭了出來。

這個髮型引起不少網民熱烈討論,大家的反應不一,有人認為這個髮型毫無美感,又認為這些速剪店效果參差,不過亦有網民認為這個髮型與別不同,認為以小朋友的造型來說的確頗為有型。

又要平又要靚! 幾十蚊要求多多,細路仔鬼知咩叫髮型咩?正臭西!

新聞來源連結:
https://sina.com.hk/news/article/20190415/1/67/1/%E7%9E%AC%E9%96%93%E8%AE%8A-%E9%A0%AD-%E9%80%9F%E5%89%AA%E5%BA%97%E4%B8%AD%E6%99%92%E4%BC%8F-%E6%B8%AF%E5%AA%BD-%E5%B0%8F%E6%9C%8B%E5%8F%8B%E4%B8%80%E5%87%BA%E9%96%80%E5%B0%B1%E5%96%8A-10030748.html

精選樓盤
死咗 !

港媽不是話畀人知怎樣剪嗎??

看不到內容的毒果link,就是假link,死link,一字不漏,播字過紙就是違規,一定要檢舉,一定要檢舉,嚴打濫發帖。

引用:
原帖由 曹木各 於 2019-4-15 12:17 PM 發表

?20190412183357

髮型對於一個人的外觀來說,絕對是非常重要,有些人即使五官不算突出,只要留有一個合適自己的髮型,都可以增添不少個人魅力,早前有港媽於網上投訴,帶小朋友到速剪店剪髮「中伏」,新髮型非常醜怪,更指小朋友一出門口就喊出來。

這 ...
小朋友先貪靚

回覆 引用 TOP

唔毛头 
 <~好靚仔
哈哈⋯有排被同學朋友笑 

無剪成咁咪算好彩囉!

肯定港媽一坐低就拿住電話上facebook綱,乜9都唔理

你又唔講點剪,人地咪求其cup個飯碗幫你個仔剪囉

引用:
原帖由 投訴即被禁訪 於 2019-4-15 12:28 PM 發表

無剪成咁咪算好彩囉!

?itok=IE03bmqe
我見好多靚仔剪金仔頭喎

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2019-4-15 12:31 PM 發表

我見好多靚仔剪金仔頭喎
依家興呢種髮型,好唔好睇另一回事。

換轉起大陸.. ... ....  咁反擊

https://www.youtube.com/watch?v=srIZ6e55iX4

引用:
原帖由 曹木各 於 15-4-2019 12:17 PM 發表

髮型對於一個人的外觀來說,絕對是非常重要,有些人即使五官不算突出,只要留有一個合適自己的髮型,都可以增添不少個人魅力,早前有港媽於網上投訴,帶小朋友到速剪店剪髮「中伏」,新髮型非常醜怪,更指小朋友一出門口就喊出來。...
小朋友剪咩髮型有乜所謂?又未洗溝女
小朋友喊可能係因為見到港媽同髮型師嘈,被嚇親
剪短d薄d,可以隔耐d才再剪,髮型師幫港媽慳錢,佢唔識感恩

速剪就係甘

唔好學羅黎賤種甘用黑名單啦,口講言論自由,卻限制他人發表意見.
又窮又懶又無聊,港媽自己檢討

回覆 引用 TOP

剪到咁短,你個仔起碼二個月後先剪,髮型師 其實幫你慳錢

活在昨天的人迷惑,
活在明天的人等待,
只有活在今天的人
最踏實.
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。