• 瀏覽: 58,737
  • 回覆: 351
  • 追帖: 4
+9
嘩!哈哈哈哈哈哈哈

引用:
原帖由 曹木各 於 2019-4-15 12:17 PM 發表
https://rs3.sinahk.net/1y/cap/crop/0/010/030/748/c.jpg?20190412183357

髮型對於一個人的外觀來說,絕對是非常重要,有些人即使五官不算突出,只要留有一個合適自己的髮型,都可以增添不少個人魅力,早前有港媽於網上投訴,帶小朋友到速剪店剪髮「中伏」,新髮型非常醜怪,更指小朋友一出門口就喊出來。

這位港媽在 Fa ...
剷個陸仔頭

引用:
原帖由 cwbguy 於 2019-4-15 01:24 PM 發表

小朋友剪咩髮型有乜所謂?又未洗溝女
小朋友喊可能係因為見到港媽同髮型師嘈,被嚇親
剪短d薄d,可以隔耐d才再剪,髮型師幫港媽慳錢,佢唔識感恩 ...
正宗香港1949後新移民二代三代四代, 啲細路細個個個都係笠住個湯碗就剪架啦, 三幾日就長架啦, 又唔見果時要喊打喊殺, 幾條嘢叫 roberson 幫你整個識飛咩

其實速剪店賣大飽,今次剪完,幾個月後先再剪!

引用:
原帖由 曹木各 於 2019-4-15 12:17 PM 發表
https://rs3.sinahk.net/1y/cap/crop/0/010/030/748/c.jpg?20190412183357

髮型對於一個人的外觀來說,絕對是非常重要,有些人即使五官不算突出,只要留有一個合適自己的髮型,都可以增添不少個人魅力,早前有港媽於網上投訴,帶小朋友到速剪店剪髮「中伏」,新髮型非常醜怪,更指小朋友一出門口就喊出來。

我已改回帶小孩去老式上海舖了,領教過D速剪,上海舖又比佢便宜才$43元。

分分鍾自己剪重靚過佢😂

引用:
原帖由 belady 於 2019/4/15 17:03 發表

剷個陸仔頭
呢款叫極度重犯。  或監獄look

個樣柒剪乜髮型都柒

引用:
原帖由 bb920 於 2019/4/15 16:51 發表
幾十蚊要求多多
D人痴膠花。

速剪的飛髮佬可能只是培訓了幾小時。 只會識鏟。

有人當是專業髮型屋,帶明星相要求跟來剪。

第一,十分鐘是無法完成;
第二,根本佢唔識剪:

引用:
原帖由 WYAUYEUN 於 2019/4/15 16:11 發表

同個仔講,連大人物都剪呢款
大人物 - 葉繼歡/張子強

去速剪店仲想要求髮型?

引用:
原帖由 雨中紫色的工人 於 2019/4/15 15:43 發表
有乜所謂?三幾個星期後啲頭髮都長番晒
三星期後箭豬look

引用:
原帖由 Dicky616 於 2019/4/15 17:16 發表
去速剪店仲想要求髮型?
80年代好興跟「孖池」/「明菜」

引用:

好靚

死𡃁仔入去剪頭髮都喊啦,瀨乜春喎,何況髮型佢識條春咩?八婆搵嘢黎嘈!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]