• 瀏覽: 33,667
  • 回覆: 121
  • 追帖: 3
+2
銀行用客戶帳號暫存黑錢真高明

引用:
原帖由 投訴即被禁訪 於 2019-4-15 11:37 AM 發表
如果係大陸人, 提款後著草點追?
上次解款車大陸旅行團執咗700百萬
都不了了之

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-4-15 10:59 AM 發表
呢班香港唔少人觸犯咗呢條法例

盜竊罪的基本定義
(1)如任何人不誠實地挪佔屬於另一人的財產,意圖永久地剝奪該另一人的財產,即屬犯盜竊罪,而竊賊 (thief)及偷竊(steal)亦須據此解釋。

(2)作出挪佔的目的不論是為了獲益,或是為了該竊賊本身的利益,均屬無關重要。

(3) ...
你柒少一陣啦,無話唔還俾你,
你犯錯要我浪費時間處理問題?
之前啲人入錯錢銀行都玩死啲客戶啦,
我話你銀行有層3員同我講中獎現在入53萬俾我都得㗎, 你現在送左俾人唔認數?😆
第一客戶唔係主動偷,
第二,你又點知銀行唔係送俾佢,
條垃圾律師出黎討好銀行姐,
銀行方面當然知道警方,金管局唔受理,
所以出新聞兇啲客戶🤣
你自己入咪自己扣返🤣
我357 年都唔得閒去銀行㗎啦

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2019-4-15 10:27 AM 發表
【天降「橫財」】【本報訊】東亞銀行疑似系統出錯,向部份客戶發放「百倍回贈」,退回手續費加回贈金額由原先5,300元,竟烏龍地變成53萬元,暫未知受影響人數。銀行發言人承認計錯數,稱已即時作出修正;法律界人士則提醒遇類似事件,宜立即通知銀行,若動用不屬於自己的資產,或會觸犯盜竊罪。

https://static.appledaily.hk/images/apple-photos/video/2 ...
53萬,豪無感覺,
又唔係即刻唔洗打工,一年人工都無,
入左黎都唔覺眼🤣

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2019-4-15 11:35 AM 發表
唔係偷, 唔係搶, 唔係汁, 你用咩罪告我啊, 
不誠實使用電腦嗎, 我戶口咁多錢, 點記得有幾多 . 
因為如你話好L 多錢咁一定多過53 萬 la! 之後  cut 番 53 萬有乜影響?冇可能人地一入完你就拿走5053 萬(當你有5000 萬 hehe) 之後 close account? 咁咪 on 9 law! 

咁岩我老友話借50萬俾我去澳門博一博,點鬼知係你銀行擺烏龍啫。

引用:
原帖由 cwbguy 於 2019-4-15 12:37 PM 發表

終院法官話,用人地部電腦才算不誠實,用自己部電腦冇罪
所以取用自己戶囗d錢,唔算不誠實,冇罪
而家d人是真蠢還是假蠢

盜竊 和 不誠實取用電腦拉埋一齊🤔

引用:
原帖由 KK20062006999 於 2019-4-15 11:05 AM 發表
如果多個零,我搏
東亞持選客戶多數吾搏

引用:
原帖由 tmchu007 於 2019-4-16 04:53 AM 發表

你柒少一陣啦,無話唔還俾你,
你犯錯要我浪費時間處理問題?
之前啲人入錯錢銀行都玩死啲客戶啦,
我話你銀行有層3員同我講中獎現在入53萬俾我都得㗎, 你現在送左俾人唔認數?😆
第一客戶唔係主動偷,
第二,你又點知銀行唔係送俾佢,
條垃圾律師出黎討好銀行姐,
銀行方面當然知道警方,金管局唔受理,
所以出新聞兇啲客戶🤣
你自己入咪自己扣返🤣
我357 年都唔得閒去銀行㗎啦 ...
如果銀行回贈條款有寫明上限,那多出來的錢肯定不屬於戶口持有人

咁既情況下,只要曾經在銀行查過戶口記錄,就一定要在合理時間歸還,否則有機會被控告

引用:
原帖由 hoikittsang 於 2019-4-16 07:10 AM 發表

如果銀行回贈條款有寫明上限,那多出來的錢肯定不屬於戶口持有人

咁既情況下,只要曾經在銀行查過戶口記錄,就一定要在合理時間歸還,否則有機會被控告 ...
我無攞過,我唔會用筆錢,
銀行鍾意咪自己轉返出黎啦,
但唔好煩到我🤣😆

引用:
原帖由 b444327z 於 2019-4-16 06:21 AM 發表

香港而家多咗好多你呢種弱智刁民
銀行弱智就真🤣
呢度班東亞打手水平很低

但呢條數53萬由邊到來?

有得睇,冇得駛

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]