• 瀏覽: 29,285
  • 回覆: 591
+12
樓主你不如關心下你哋嗰位喺民主日本俾人拉左嘅同志好過啦

引用:
原帖由 d49jp9us9hk9tw9 於 2019-4-14 06:19 PM 發表
你愛國,國家唔一定愛你
大家睇路
其實唔需要講到國家
你如有另一半,佢也不一定愛你
睇路

去美國睇路唔好睇人啊,望多兩眼開槍打死你

澳大利亞媒體周一(4月8日)披露,今年1月在中國被拘押的澳籍時政評論作者楊恆均,為何會成為中國安全部門的目標。

根據澳大利亞廣播公司(ABC)、《悉尼晨鋒報》(Sydney Morning Herald)和《世紀報》(The Age)聯合展開的調查,楊恆均以及另一位澳籍華裔學者馮崇義,是中國政府情報部門行動針對的目標。中方的部分行動在澳大利亞境內進行。

「2016年澳大利亞前總理馬寇姆·特恩布爾(Malcolm Turnbull)對北京影響澳大利亞政治的情況展開絶密調查,中國的情報活動是為了找到這一調查的細節。」

澳大利亞媒體報道稱,中國當局希望從楊恆均和馮崇義獲得澳洲情報機構(ASIO)調查報告的參與者詳情,其中包括記者以及中國問題專家約翰·加諾特(John Garnaut)。

https://www.google.com.hk/amp/s/www.bbc.com/zhongwen/trad/amp/world-47852438

按: 中國聲稱楊恆均涉嫌「危害國家安全」,澳大利亞媒體報道了他為何成為中國安全部門的目標。

引用:
原帖由 瑪卡 於 2019-4-14 08:19 PM 發表

正常人都愛國,唔正常就要睇醫生😂😂
正常人應該愛國  是 中國    不是愛黨   即是共匪

引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2019-4-14 09:40 PM 發表

其實愛國先係正常人嘅表現。
正如德國人愛德國,法國人愛法國,英國人愛英國,美國人愛美國,日本人愛日本一樣道理。

係班香港有班傻仔成日以為自己做奶西狗先會得到其他國家的人認同,以為人哋會當佢哋係自己人,其實人哋暗暗在鄙視嘲笑班傻仔係賣國賊都唔知。 ...
你又算乜?  奶共?

樓主,你愛x,x唔一定愛你。
公式嚟,任你點套寫,可能套出好東西。

引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2019-4-14 10:00 PM 發表

我算乜唔使你理,你繼續奶西就得。
我奶共匪就好似你甘一樣甘西

引用:
原帖由 d49jp9us9hk9tw9 於 2019-4-14 18:19 發表
你愛國,國家唔一定愛你
大家睇路
你咁鍾意老美,老美有沒比護照你先

引用:
原帖由 chun4321 於 2019-4-14 09:41 PM 發表

正常人應該愛國  是 中國    不是愛黨   即是共匪
咁你可以唔愛黨,但點解要賣各?😂😂

一條逃犯法就嚇到班白癡漢奸屎都標,語無輪次,未發生嘅都以為發生咗,真可悲,原來唔使上到法庭先至弱智,睇來本土精英白癡同弱智係天生。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]