• 瀏覽: 8,465
  • 回覆: 112
+4
引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2019-4-15 04:19 PM 發表

將十字軍東征同伊斯蘭聖戰比喻我國統一大業咪係不倫不類,我國統一大業係民心所向,全中國人民意願,和統不成武統都要做。
一神教徒要征服異教徒係天生責任,冇得異議,除非神顯靈,話YHWH同安拉都係我個名唔同讀法啫,大家唔好爭,咪有機會統一囉。 ...
全人民意願?你自己去街頭問下係咪咁既事。班人話採你都傻。

引用:
原帖由 fight1985 於 2019-4-15 03:56 PM 發表

不舉了,到時你一句陳水扁刑滿釋放 ,都唔知笑唔笑你好
知你不舉了,明白的。

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-4-15 05:53 PM 發表

知你不舉了,明白的。
睇到你肯定不舉啦,點似你睇到陶生起曬機

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-4-15 05:53 PM 發表

全人民意願?你自己去街頭問下係咪咁既事。班人話採你都傻。
哈哈,又吹要公投呀? 事實係民國初年為反對大頭袁恢復帝制,佢班軍閥手下各自宣佈獨立,史稱護國運動,各軍閥割據多年,變相獨立,最後咪一樣擁護蔣公國民政府,恢復統一。

李毅未參加論壇未發言就被驅逐出境,陶傑要評論都了解左先啦,賺稿費都甘求其

台灣人驅逐當地政府認為異見人士出境,事實上還算好

美國人想盡辦法活捉、引渡外國異見人士入境,Julian Assange 同樣將會被換上橙色囚衣上庭,無論認罪或不認罪,或會面對終生監禁,遺言都未必有機會同佢澳洲家人講 ……

陶傑=19guy

引用:
原帖由 eta2892a2 於 2019-4-15 11:12 PM 發表
台灣人驅逐當地政府認為異見人士出境,事實上還算好

美國人想盡辦法活捉、引渡外國異見人士入境,Julian Assange 同樣將會被換上橙色囚衣上庭,無論認罪或不認罪,或會面對終生監禁,遺言都未必有機會同佢澳洲家人講 …… ...
如果不是這樣,你係咪切呀?

引用:
原帖由 fight1985 於 2019-4-15 07:12 PM 發表
李毅未參加論壇未發言就被驅逐出境,陶傑要評論都了解左先啦,賺稿費都甘求其
英國協會副主任自己唔想出聲都被你驅逐。

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-4-16 06:48 AM 發表

英國協會副主任自己唔想出聲都被你驅逐。
台灣話自己系民主自由哦,跟香港比?未講就趕人走?而且馬凱系唔發簽證,唔系趕人走,又唔系我趕走。我只系話陶傑先生唔求證就寫人地參加會議發言,唔系事實

班人忽然間 失憶咁,唔記得"言論自由"呢四個大字

引用:
原帖由 無聊的小市民 於 2019-4-14 10:47 AM 發表
希特拉都是一人一票選出來
希特拉係係選擇過程做手腳(靠柏林國會大廈縦火案奪權),係以少數上場
之後用黨衞軍恐嚇、控制全國人
取消新聞自由、民主制度,封自己做元首

係中國香港講獨立自決又得?廁紙人

做人、討論下時事,文明啲好唔好?
又唔駛咁極端嘅!   
引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-4-16 06:46 AM 發表
如果不是這樣,你係咪切呀?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]