• 瀏覽: 8,464
  • 回覆: 112
+4
引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-4-14 02:12 PM 發表

你1919年出世?能投票比希特拉
講金正恩就要係脫北者,講希特勒梗係要問你有冇投票俾希特勒啦!

引用:
原帖由 ntworks 於 2019-4-14 01:41 PM 發表

响台灣反對台獨就係罪人;香港反港獨就被指為係罪人。
世界價值觀究竟係咩嘢一回事?
都唔明你表達咩

引用:
原帖由 香江人 於 2019-4-14 03:16 PM 發表

講金正恩就要係脫北者,講希特勒梗係要問你有冇投票俾希特勒啦!
你有有冇投票權?

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-4-14 12:02 PM 發表

改變邊一部份願聞其詳
一篇好既文章,文字蒼勁有力,有如行雲流水,句與句一氣呵成,不拖泥帶水喋喋不休,並不是改變那一部分就能改變。

引用:
原帖由 將軍大人888 於 2019-4-14 06:10 PM 發表

一篇好既文章,文字蒼勁有力,有如行雲流水,句與句一氣呵成,不拖泥帶水喋喋不休,並不是改變那一部分就能改變。
咁你評論人篇文唔得,唔得係邊到先得架,係度背野,我都識啦。

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-4-14 07:34 PM 發表

咁你評論人篇文唔得,唔得係邊到先得架,係度背野,我都識啦。
我何時何地話過篇文唔得?我係話佢文筆有待改善,有進步空間。小學生改作文試題咩?話你知邊到錯邊到要改?我冇甘多時間同你投討邊段邊句點解唔得。佢文筆好唔好大家有目共睹,你自己不懂可以去睇其他人文章作對比。另外你話我背野請問背什麼?你不防話我知我邊句有抄襲成份,抄自邊到,出自何人之手?你不防將我段文字Google 一下有冇抄襲成份,甚至相似也可。

睇左頭幾句以為係台獨人寫

引用:
原帖由 將軍大人888 於 2019-4-14 08:11 PM 發表

我何時何地話過篇文唔得?我係話佢文筆有待改善,有進步空間。小學生改作文試題咩?話你知邊到錯邊到要改?我冇甘多時間同你投討邊段邊句點解唔得。佢文筆好唔好大家有目共睹,你自己不懂可以去睇其他人文章作對比。另外你話我背野請問背什麼?你不防話我知我邊句有抄襲成份,抄自邊到,出自何人之手?你不防將我段文字Google 一下有冇抄襲成份,甚至相似也可。 ...
啫係把口係你到,任你鳩Up

引用:
原帖由 請輪入用戶名稱 於 2019-4-14 09:07 PM 發表
睇左頭幾句以為係台獨人寫
好在你睇哂全文

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-4-14 09:13 PM 發表

啫係把口係你到,任你鳩Up
閣下學庫五車,在下佩服得五體投地得未?是非黑白公道自在人心,足下不必糾纏,最後奉獻一句,在商言商,在文言文,你眼中容不一粒沙子,容我說得頭頭是道,你也不會誠服,先改一向勢利迫人,再跟我評頭論足吧!(9 Up)實在太粗鄙了,唔好再用喇。所謂物似主人形,如斯說話只會比人笑你冇文化,難聽D講係狗口長不出象牙

引用:
原帖由 將軍大人888 於 2019-4-15 12:28 AM 發表

閣下學庫五車,在下佩服得五體投地得未?是非黑白公道自在人心,足下不必糾纏,最後奉獻一句,在商言商,在文言文,你眼中容不一粒沙子,容我說得頭頭是道,你也不會誠服,先改一向勢利迫人,再跟我評頭論足吧!(9 Up)實在太粗鄙了,唔好再用喇。所謂物似主人形,如斯說話只會比人笑你冇文化,難聽D講係狗口長不出象牙:smile_3 ...
有出處的,唔識就問顛狗。

陶生都系雙重標準,比喻不當,徒增笑料

引用:
原帖由 fight1985 於 2019-4-15 01:51 PM 發表
陶生都系雙重標準,比喻不當,徒增笑料
點雙重?舉例引證下。

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-4-15 03:14 PM 發表

點雙重?舉例引證下。
不舉了,到時你一句陳水扁刑滿釋放  ,都唔知笑唔笑你好

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-4-15 03:14 PM 發表

點雙重?舉例引證下。
將十字軍東征同伊斯蘭聖戰比喻我國統一大業咪係不倫不類,我國統一大業係民心所向,全中國人民意願,和統不成武統都要做。
一神教徒要征服異教徒係天生責任,冇得異議,除非神顯靈,話YHWH同安拉都係我個名唔同讀法啫,大家唔好爭,咪有機會統一囉。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]