• 瀏覽: 67,695
  • 回覆: 554
  • 追帖: 1
+5
大陸乘客好多一上飛機坐低就將座位挨後,就算廣播都唔理,要空姐出聲。

點解唔學似大陸d飛機咁
椅背只能調低兩三吋
維持後面個有足夠空間

引用:
原帖由 vivian234 於 13-4-2019 04:10 PM 發表
操普通話女客
普通話女 vs 港男
HK01呢個記者抵讚,寫清楚,等正反雙方知道立場,易於討論

「有男網民指」見到呢句都知9成係高尚港人發開口夢

用緊餐,唔可以挨後係常識啦。
引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2019-4-13 04:02 PM 發表
搭飛機最怕遇到「挨及擾後」,如前座突然挨後椅背,後座乘客勢感騷擾。有男網民指乘搭香港航空時剛放好私人物件,沒料前座操普通話女客突然將椅背挨到最低,令其物件跌落地又難以收拾,他遂兩次推椅背示意對方移前,結果引發口角,對方強調「有權利挨後」,眼見樓主用手機拍下經過更兩度出手拍其手機及耳機,致耳機故障,空姐後安排調位並建議他報警。樓主重申非禁止前座挨後,而是認為對方應先講聲,互相體諒。

https:/ ...

引用:
原帖由 lamqqq 於 2019-4-13 04:55 PM 發表

吾會?大旅遊巴可以較到好後,佢個頭直達你胸前部份、後面的如是女人可以用胸夾佢個頭
好後,有冇夾親你啊?

引用:
原帖由 vivian234 於 2019-4-13 04:10 PM 發表
操普通話女客
見到呢句仲唔起機/出水

引用:
原帖由 FENFAY 於 2019-4-13 04:49 PM 發表
正常挨幾後都唔會影響到後面,除非食飯.
可能係港男將好多嘢塞落去前面個袋,前面人一挨後就撞散咗,故也應怪佢自己點解唔考慮周到......

引用:
原帖由 vivian234 於 2019-4-13 04:11 PM 發表
一睇就知係大陸d死八婆!
城邦D死八婆比大陸D死八婆更無素質

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2019-4-13 04:02 PM 發表
搭飛機最怕遇到「挨及擾後」,如前座突然挨後椅背,後座乘客勢感騷擾。有男網民指乘搭香港航空時剛放好私人物件,沒料前座操普通話女客突然將椅背挨到最低,令其物件跌落地又難以收拾,他遂兩次推椅背示意對方移前,結果引發口角,對方強調「有權利挨後」,眼見樓主用手機拍下經過更兩度出手拍其手機及耳機,致耳機故障,空姐後安排調位並建議他報警。樓主重申非禁止前座挨後,而是認為對方應先講聲,互相體諒。

https:/ ...
又係pk陸尼…………

條仔多9魚

其實呢個係設計上問題,飛機公司同航空公司應該要盡快改善, 跟本就唔關啲客事。

引用:
原帖由 vivian234 於 2019-4-13 04:11 PM 發表
係大陸女人先會咁野蠻!
係城邦D死八婆先下下用自己黎同大陸人比較,突顯自己更加賤格

引用:
原帖由 vivian234 於 2019-4-13 04:12 PM 發表
建議立法唔准俾大陸人搭飛機!!!
建議立法以後城邦L一出大陸帖起機即刻打靶!!!

引用:
原帖由 onon425 於 2019-4-13 04:28 PM 發表

挨後要先講聲?
香港人唔系咁X悪呀?!
前面嗰個挨後要講聲,我自己就有權咁做。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]