• 瀏覽: 67,636
  • 回覆: 554
  • 追帖: 1
+5
引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2019-4-13 04:02 PM 發表
搭飛機最怕遇到「挨及擾後」,如前座突然挨後椅背,後座乘客勢感騷擾。有男網民指乘搭香港航空時剛放好私人物件,沒料前座操普通話女客突然將椅背挨到最低,令其物件跌落地又難以收拾,他遂兩次推椅背示意對方移前,結果引發口角,對方強調「有權利挨後」,眼見樓主用手機拍下經過更兩度出手拍其手機及耳機,致耳機故障,空姐後安排調位並建議他報警。樓主重申非禁止前座挨後,而是認為對方應先講聲,互相體諒。

https:/ ...
除非派餐時間
否則前面挨後無計喎
設計問題
一係全部改無得挨

香港人唔會埃後?

以我自己經驗來講,只有好少部份日本人,西人會較椅前講一聲/ 先較低小小,等一等再較到適合。西人唔少都會自動自覺送餐前較正等等。華人來講,都好似唔多理。香港人都好多,大陸人台灣人都好多la.

我遇過.不斷向前踢

引用:
原帖由 n008642 於 2019-4-13 04:36 PM 發表
香港人唔會埃後?
西人、香港人
一狗樣會

引用:
原帖由 vivian234 於 2019-4-13 04:11 PM 發表
係大陸女人先會咁野蠻!
老實講.港女都有

係椅的問題,與乘客無關。

挨後會預先知會後面?
我真係未聽過亦未遇過

提示: 違規內容已被屏蔽
第一次搭飛機?

咁張椅係可以咁確實係佢自由佢有權, 問題在於飛機製造商或該航空公司,

而且傾唔點仲羅手機黎影咁咪會加深衝突, 21世紀挑釁利器第一位就係手機

係我就一拳打埋去,對賤種不用有任何憐憫之心

引用:
原帖由 青風中的白龍 於 2019-4-13 04:46 PM 發表
係我就一拳打埋去,對賤種不用有任何憐憫之心
講你就叻, 到時所有責任係你負責, 蓄意傷人罪, 教壞人係唔好既行為

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2019-4-13 04:02 PM 發表
搭飛機最怕遇到「挨及擾後」,如前座突然挨後椅背,後座乘客勢感騷擾。有男網民指乘搭香港航空時剛放好私人物件,沒料前座操普通話女客突然將椅背挨到最低,令其物件跌落地又難以收拾,他遂兩次推椅背示意對方移前,結果引發口角,對方強調「有權利挨後」,眼見樓主用手機拍下經過更兩度出手拍其手機及耳機,致耳機故障,空姐後安排調位並建議他報警。樓主重申非禁止前座挨後,而是認為對方應先講聲,互相體諒。

https:/ ...
樓主講得岩!
香港人成日都自以為是!自己做就正確!其他人做吾岩

跟本那些有得移後坐位的,應該全部改裝至不能移後,人好多都是自私,令自已的空間擴大就壓縮後坐位的空間,這些自私行為真不要得。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]