• 瀏覽: 67,698
  • 回覆: 554
  • 追帖: 1
+5
引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2019-4-13 04:02 PM 發表
搭飛機最怕遇到「挨及擾後」,如前座突然挨後椅背,後座乘客勢感騷擾。有男網民指乘搭香港航空時剛放好私人物件,沒料前座操普通話女客突然將椅背挨到最低,令其物件跌落地又難以收拾,他遂兩次推椅背示意對方移前,結果引發口角,對方強調「有權利挨後」,眼見樓主用手機拍下經過更兩度出手拍其手機及耳機,致耳機故障,空姐後安排調位並建議他報警。樓主重申非禁止前座挨後,而是認為對方應先講聲,互相體諒。

https:/ ...
咪係,挨後點都影響了後座既人,設計者一定冇坐過飛機

坐經濟位係咁嫁啦

嘈乜L jack?

你坐商務位咪冇呢d麻煩

挨後要問, 咁瞓街,霸路有冇徵市民和商舖, 司機同意呀?

又會咁啱操國語

挨前要先講聲?高尚港人都唔會啦

引用:
原帖由 阿火~~ 於 2019-4-13 05:47 PM 發表

你呢種人就以自己標準當真理,
就係多你呢種人,先咁多紛爭,人地挨後,一來設計容許,二來張椅係佢既,搬唔郁,原則上佢點攪張椅係唔影響你,你好L高咩?對腳好長?但你督mon係直接在人地張椅上操作,影響到人的,我真係好想你坐我後面,表演下督mon我睇屎忽鬼 ...
吓你有挨後......
我有權督mon.......
過份唔過份,在乎人為.......

Lee d 輸打嬴要,咩嘢都要拎哂着數嘅人,先係仆街啦.......
你有顧及其他人,你就唔會做得出......
你自私,咁人地一樣........
自己law lee gin 吧!

引用:
原帖由 refugee 於 2019-4-13 04:17 PM 發表
點樣突然挨後啊!?

係咪每次挨後都要先通知後面嗰位!?港人會咁做咩!?
樓主話冇怪責挨後的人,只責怪飛機製造商怎解設計d椅可以挨後,如果唔挨得後就會少好多矛盾了😏😏

冇圖冇片up乜都得啦

我都好怕人挨後, 所以我唔會挨後影響人

咁問題就嚟喇, 試過之前3條女, 廿多歲, 坐我前面果個, 一上機就向我挨到好後, 我全程都要個面好似就貼到佢個椅背, 如要抵消影響, 我就只有跟佢挨後, 而我又唔想挨後, 所以就變成得我食晒

喺度勸籲各位, 請勿挨後, 及教導身邊所有人, 請勿挨後, 因會好影響人的, 請不要自私

引用:
原帖由 商界長長主題 於 2019-4-13 06:02 PM 發表

樓主話冇怪責挨後的人,只責怪飛機製造商怎解設計d椅可以挨後,如果唔挨得後就會少好多矛盾了😏😏
特登的,唔喺點昆多d人upgrade

引用:
原帖由 959959 於 2019-4-13 06:01 PM 發表

吓你有挨後......
我有權督mon.......
過份唔過份,在乎人為.......

Lee d 輸打嬴要,咩嘢都要拎哂着數嘅人,先係仆街啦.......
你有顧及其他人,你就唔會做得出......
你自私,咁人地一樣........
自己law lee gin 吧! ...
你督前面騷擾其他乘客,搞大件事航空公司可以blacklist你,即使果一刻飛行途中機長冇辦法趕你落機.

引用:
原帖由 refugee 於 2019-4-13 04:17 PM 發表
點樣突然挨後啊!?

係咪每次挨後都要先通知後面嗰位!?港人會咁做咩!?
個女人擺明一下好大力按個椅背挨到最後啦

D 野緊係跌啦

你細細力慢慢按個椅背就得

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2019-4-13 04:02 PM 發表
搭飛機最怕遇到「挨及擾後」,如前座突然挨後椅背,後座乘客勢感騷擾。有男網民指乘搭香港航空時剛放好私人物件,沒料前座操普通話女客突然將椅背挨到最低,令其物件跌落地又難以收拾,他遂兩次推椅背示意對方移前,結果引發口角,對方強調「有權利挨後」,眼見樓主用手機拍下經過更兩度出手拍其手機及耳機,致耳機故障,空姐後安排調位並建議他報警。樓主重申非禁止前座挨後,而是認為對方應先講聲,互相體諒。

https:/ ...
製造了矛盾對你有什麼好處?😂😂

你坐佢後面, 你下下用波羅蓋係甘頂佢玩膝撞, 蝕底又咪係佢, 佢仲死係要既, 咪係佢枕頭位到玩打拳, 

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]