• 瀏覽: 25,841
  • 回覆: 637
  • 追帖: 1
+19
引用:
原帖由 AngelPaul026 於 2019-4-12 07:51 PM 發表
呢度有些人說反共就是不愛國!
個啲已經被黨洗咗腦,冇得救!

引用:
原帖由 樹界降臨 於 2019-4-12 08:44 PM 發表
撐共係背叛中國嘅表現!
共慘黨一冧,依班人就會被歷史判叛國罪!  幫番邦邪教馬黑屎荼毒自己中華民族的冇一個會有好下場!

引用:
原帖由 坐六年 於 2019-4-12 09:56 PM 發表

歷史從來都係勝利者寫,你唔係唔知係嗎?失敗者永遠一敗塗地,敗走他方,換轉係國民黨贏,今日喺台灣日日頭痕緊嗰個就係共產黨,你有大志就做嘢,唔好齋talk,talk 一千年都係齋talk。 ...
所以話你係三千年文化小農思想未改,現今世代唔係你個政權想吹自己點就點,好似八酒陸四,你想講沒死過一個死?很難羅。

引用:
原帖由 cathayan 於 2019-4-12 08:46 PM 發表

中華民國?哈哈,孫中山老婆做左中華人民共和國國家主席喎。按你理論,宋慶齡最邪最賊,兩公婆一個國父一個國賊,解釋下啦,唔係點說服人加入你呀? ...
你睇唔到條八婆冇好收場咩?  俾共慘黨用完即棄,死咗都冇得同國父合葬

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-4-13 01:13 AM 發表

所以話你係三千年文化小農思想未改,現今世代唔係你個政權想吹自己點就點,好似八酒陸四,你想講沒死過一個死?很難羅。
事實係咁嗎,唔忿氣呀?憑你呢d齋talk你又可以改變到咩先?自量下啦,好L心你。

引用:
原帖由 101708858 於 2019-4-12 09:47 PM 發表

所以現實就係答案,就算D人係網上點亂嗡,都改變唔到事實。

就係按目前:除左中國共產黨根本就冇其他政治力量,可以有效咁帶領中國及14億人發展,變得更好。

而家中共專政已經變成避免中國分裂及內戰的重要制度,亦都係中國可以繼續發展的唯一保障。

真心想中國好的人,根本就唔可能反共,尤其係分析過當今的國際格局,就更加不可能反共。

中共冇左,美國就一定會好似搞利比亞咁,搞到中國 ...
這是陣痛,橫掂中共倒台時都一定會亂,早啲跌低早啲起番身,病向淺中醫

如果滿清早啲滅亡就唔會有百年屈辱,只可惜偏偏有狗奴才為佢續命,以為救了國家和民族,其實只係幾十年後為中華民族帶來更大的痛苦

引用:
原帖由 一生冇求 於 2019-4-12 09:47 PM 發表

點解要學倪匡唔學金庸?
你會信一個冇上過戰場的人談戰爭嗎?  倪匡親身見識過共慘統治的可怕

引用:
原帖由 yhakk 於 2019-4-12 10:07 PM 發表

對!所以黨有十三億人民愛戴。
不要做假

引用:
原帖由 任正飛 於 2019-4-12 10:20 PM 發表
反共復中!
共慘滅亡之時就係我國復興之時!

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-4-13 01:28 AM 發表

不要做假
不要造謠

引用:
原帖由 hellexpress 於 2019-4-12 11:17 PM 發表

完全心智未成熟既思為......
咪以為中共倒台你就會比現在好, 你只會比現在更差, 而且差十萬8千倍
中共倒台就會內戰, 美國就會介入
美國以至全球都見識過中國既生產力
美國仲會俾機會你復興再威脅過佢???
到時佢要你好似伊拉克人咁, 活係廢墟, 做難民, 仲要咁樣活足50年,
仲俾機會你復興, 想創你, 美國到時要你食屎就有份
再者歐美已經見識過中東難民, 再黎一次難民潮歐美 ...
中共倒台難免會有陣痛,邊個改朝換代冇?  但驅除了信奉異族馬黑屎邪教的共慘黨之後就可以堂堂正正做番個中國人

我哋炎黃子孫係被迫上了馬黑屎依條賊船,船沉時係唔應該拯救條船而係跳船遊回岸邊,唔好做李鴻章之流,以為救國其實害國

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-4-13 01:40 AM 發表

中共倒台難免會有陣痛,邊個改朝換代冇?  但驅除了信奉異族馬黑屎邪教的共慘黨之後就可以堂堂正正做番個中國人

我哋炎黃子孫係被迫上了馬黑屎依條賊船,船沉時係唔應該拯救條船而係跳船遊回岸邊,唔好做李鴻章之流,以為救國其實害國 ...
如果你有孫都見唔到中共倒台,有病!

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-4-13 01:40 AM 發表

我哋炎黃子孫係被迫上了馬黑屎依條賊船,船沉時係唔應該拯救條船而係跳船遊回岸邊,唔好做李鴻章之流,以為救國其實害國 ...
你有冇睇清楚我寫咩架....
中共倒台, 美國就唔會再俾你復興, 要中國不停打內戰打幾十年, 邊個中國軍伐弱美國就賣軍火俾個個(美國向中東做緊), 你以為痛一陣, 幾個月幾年? 痛到你死個日, 美國都仲要你繼續做難民住廢墟, 俾你復興再去挑戰美國?

無財無能,靠吹?
靠嘴炮就得?

引用:
原帖由 坐六年 於 2019-4-13 01:17 AM 發表

事實係咁嗎,唔忿氣呀?憑你呢d齋talk你又可以改變到咩先?自量下啦,好L心你。
事實係咁麻,唔忿氣呀!睇下彭斯點數臭你人權,就知道你想遮醜是沒用的,你又可以改變到咩?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]