• 瀏覽: 25,836
  • 回覆: 637
  • 追帖: 1
+19
引用:
原帖由 y2k2 於 2019-4-12 06:30 PM 發表

個人力量有限反唔到唔緊要,但起碼唔好奶,唔好做共慘9奴才
唔通支持台灣呀?
中業島都無埋

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-4-12 05:47 PM 發表
讀出師表不流淚者不忠
中華兒女不反共者不孝

學倪匡話齋: 我唔愛國洗乜嘢反共

作為炎黃子孫的中華兒女,驅除信奉異邦邪教文化馬黑屎社會主義的中華蘇維埃共慘黨和消滅中華蘇維埃共和國,人人有責

驅除胡虜 恢復中華!

9541629 ...
倪匡 is Canadian ...
愛國 ...

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2019-4-12 08:48 PM 發表
撞牆撞到成頭血,都仲死牛一邊頸堅持! 正宗黃絲特色唔識轉膊!低q能!

國民政府統治中國大陸38年1911-1949 內憂外患,民不聊生。
共黨政府統治中國大陸至今70年多點1949-2019,成績有目共睹,經濟/軍事/政治成為世界第2強國 。

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-4-12 18:30 發表

你唔鍾奶, 但係會含西人條嘢, 成世做西奴
你今日含咗未?

引用:
原帖由 liberale 於 2019-4-12 20:55 發表

有人以為有錢有權就是「抬起頭」。其實人家在笑你自由、法治、人權落後。
弱國無外交!你無實力?誰跟你講人權?法治?自由?
伊拉克就係個最好例子喇!美國佬一句:仲係無証據
嘅指控!擁有大殺傷力武器!就揮軍侵略...伊拉克國境
乜法治,人權,自由?睬你都有味!北韓有核反擊武器
美國佬敢貿然揮軍侵北韓?醒醒喇!無實力?鬼睬你!

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-4-12 17:47 發表
讀出師表不流淚者不忠
中華兒女不反共者不孝

作為炎黃子孫的中華兒女,驅除信奉異邦邪教文化馬黑屎社會主義的中華蘇維埃共慘黨和消滅中華蘇維埃共和國,人人有責

驅除胡虜 恢復中華!

...
有種唔駛用白字,正宗奴才走狗

引用:
原帖由 cmd1503 於 2019-4-12 09:32 PM 發表
國民政府統治中國大陸38年1911-1949 內憂外患,民不聊生。
共黨政府統治中國大陸至今70年多點1949-2019,成績有目共睹,經濟/軍事/政治成為世界第2強國 。 ...
所以現實就係答案,就算D人係網上點亂嗡,都改變唔到事實。

就係按目前:除左中國共產黨根本就冇其他政治力量,可以有效咁帶領中國及14億人發展,變得更好。

而家中共專政已經變成避免中國分裂及內戰的重要制度,亦都係中國可以繼續發展的唯一保障。

真心想中國好的人,根本就唔可能反共,尤其係分析過當今的國際格局,就更加不可能反共。

中共冇左,美國就一定會好似搞利比亞咁,搞到中國分裂,十幾億人到時內戰連連,死的純粹係中國人,破壞的都係中國的領土。

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-4-12 05:47 PM 發表
讀出師表不流淚者不忠
中華兒女不反共者不孝

驅除胡虜 恢復中華!

...
點解要學倪匡唔學金庸?

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-4-12 06:30 PM 發表

樓主,你睇下現在民進黨的蔡賴之爭再講啦

引用:
讀出師表不流淚者不忠
中華兒女不反共者不孝

驅除胡虜 恢復中華!

...
你夠鐘食藥

引用:
原帖由 坐六年 於 2019-4-12 08:23 PM 發表

多餘啦,歷史只講成敗,何來正邪?中國曆來改朝換代唔係打返來?成王敗寇,如果班白癡夠料做冧共產黨佢哋揸庒,做王帝都得啦。
你即係講邊個贏邊個寫歷史?

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-4-12 09:51 PM 發表

你即係講邊個贏邊個寫歷史?
歷史從來都係勝利者寫,你唔係唔知係嗎?失敗者永遠一敗塗地,敗走他方,換轉係國民黨贏,今日喺台灣日日頭痕緊嗰個就係共產黨,你有大志就做嘢,唔好齋talk,talk 一千年都係齋talk。

引用:
原帖由 101708858 於 2019-4-12 09:47 PM 發表

所以現實就係答案,就算D人係網上點亂嗡,都改變唔到事實。

就係按目前:除左中國共產黨根本就冇其他政治力量,可以有效咁帶領中國及14億人發展,變得更好。

而家中共專政已經變成避免中國分裂及內戰的重要制度,亦都係中國可以繼續發展的唯一保障。

真心想中國好的人,根本就唔可能反共,尤其係分析過當今的國際格局,就更加不可能反共。

中共冇左,美國就一定會好似搞利比亞咁,搞到中國 ...
89年差點變就如你所說的了。

引用:
原帖由 黃昏死神 於 2019-4-12 06:03 PM 發表

點反?樓主無兵無炮無權無錢,唔通用咀炮吹吹共產黨就會冧抑或學菜大總統用愛…
無兵無炮無權一樣可以搞跨成個地球。大氣層穿窿係用兵用炮整穿既咩?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]