• 瀏覽: 32,148
  • 回覆: 475
  • 追帖: 1
+6
引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-4-6 10:53 AM 發表

他當然知道啦,但強大的背後是否有抄襲偷竊行為,這個很難說了。
很難說即是無證據啦~

咩你唔係文明人咩?唔係事事都要有證據咩?你果然就係19所講嘅小農DNA

引用:
原帖由 wu0919 於 2019-4-6 11:10 AM 發表

我在北京住 可以證明國家真正強大了 以前是美國有甚麼好東西 拿來大陸賣。現在徹底改變了 美國有甚麼好東西 在他們公司裡面 找些中國人 把技術、文件、發明全偷過來 然後說是自己研發 有甚麼問題 在大陸打官司 ...
你手上的蘋果已經輸哂了

引用:
原帖由 summerfamily 於 2019-4-6 11:11 AM 發表
美國最精英的1%和99%的大眾是活在不同時空。

陶狗最叻就係攞住歐美中產/上層的美好嚟嘲諷華年社會的低下層。這種心態很可恥
佢d思想立場已入哂血入哂骨,講嘢偏頗又扮客觀,難頂

引用:
原帖由 s336990 於 2019-4-6 11:12 AM 發表

點解無端端提出「美國衰落了嗎?」這題目?
因為真的開始了

按這作者的邏輯 - 所有創新都在原本強大的國家互相爭冠,無其他國家嘅事
咁全世界嘅格局根本無可能發生改變,美國這只有幾百年歷史的國家點位列強國?
(美國大大巴抽擊,作者應該好爽)
所有文明應能傳承,不會斷,而不止中國可追溯至古文明
而就算中國文明無斷,卻也多番落馬世界列強
(呢次輪到中國歷史大大巴抽擊)

可見作者 ...
咁你鄰近地區有冇咁既自創科技,又之後互相爭輝先?有冇?講啦。

引用:
原帖由 wai1972 於 2019-4-6 11:13 AM 發表

不只經濟,十九才子本人就是白痴⋯⋯5G尚起步,何來6G應用,狗才子學講人話膚淺
你咪只見到眼的事啦,人家比咩你,你就信咩,有時間翻牆睇下其他世界。你知唔知有激光炮這回事?還在西風21呀?

引用:
原帖由 一人行 於 2019-4-6 11:18 AM 發表
陶傑算罷啦,為左立場,可以指鹿為馬嘅一個人。
這個似你鄰近地區人事習慣。

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-4-6 11:26 AM 發表

咁你鄰近地區有冇咁既自創科技,又之後互相爭輝先?有冇?講啦。
有又點?無又點?

係唔係有就代表美國衰落,無就代表作者講得啱?
你一定好幸福,思維咁簡單

引用:
原帖由 哈哈你好嗎 於 2019-4-6 11:19 AM 發表

引用陶傑就以證明樓主的智商,一個以錢掛鈎的寫手,>><<誠可以寫到神一樣,還有生物引用美國在衰落嗎?

引用這種香港寫手,而無視國際的見解,正正已經就是19所講的小農DNA,難得被辱還要含19,真纏綿呀️ ...
你咪傻啦,得閒就翻牆睇下世界既事,日日只睇人家餵你睇的資訊,唔怪得係band seven畢業啦。

陶狗真係無出色,主人放個屁都係香的

引用:
原帖由 wai1972 於 2019-4-6 11:20 AM 發表

我都曾經聽聞,真人真事十九才子在外國被人認錯為日本人養的柴犬,陶生感覺無上光榮,感覺自己是英日混血犬
唐犬被錯柴犬,你是否會感到無限光榮

點解歐洲要同中國買5G,唔同美國買6豬?點解嘅?點解嘅?

引用:
原帖由 讓球達人 於 2019-4-6 11:22 AM 發表
有偏見(崇拜英美)嘅人,講嘢冇公信力
你用的邏輯,崇拜鄰近地區,講野都係無公信力

引用:
原帖由 哈哈你好嗎 於 2019-4-6 11:24 AM 發表

很難說即是無證據啦~

咩你唔係文明人咩?唔係事事都要有證據咩?你果然就係19所講嘅小農DNA
早前美國政府公報九萬幾個鄰近地區留學生在lab偷竊技術,在合資公司強制偷竊人家技術,你唔知?都叫你咪只係睇百毒啦。

引用:
原帖由 讓球達人 於 2019-4-6 11:25 AM 發表

佢d思想立場已入哂血入哂骨,講嘢偏頗又扮客觀,難頂
你自己偏見就話人

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-4-6 11:34 AM 發表

唐犬被錯柴犬,你是否會感到無限光榮
我指陶生,不是閣下,你要同陶生一齊吠就自便,我對狗都好尊重的

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]