[文化討論] 美國在衰落嗎? - 陶傑

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-4-7 10:36 PM 發表

知啦,邊個殺得中華人民共和國人多, 邊個就偉大啊嗎!
你想講麥Q呀⋯⋯東拉西扯

熱賣及精選
引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-4-7 10:48 PM 發表

邊個殺得中華人民共和國人多,邊個就偉大吖嗎!
真艱攪,我回你槍桿子出政權例子⋯⋯你又離題

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-4-7 10:53 PM 發表

我明白你沒有將來的concept, 因為你沒有
哦⋯⋯原來你日日都發白日夢,將來誰知,將來將來誰話美國不會衰落,上世紀初誰知英國會衰落,將來本無常別太天真

引用:
原帖由 毒果愛作文 於 2019-4-7 11:14 PM 發表

咁即係6g都唔夠人5g快啦
最愛十九公子,講㗎嘢自己都唔明,我哋點會明,我懷疑佢有妄想症

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-4-8 10:15 AM 發表

英國人口有幾多,派幾多軍隊唔係多就贏,你唔係呀!放棄殖民地是大勢所䪾趨,左膠興起大愛包容,為什麼不急流湧退?英國玩政治你還未出世。
怪不得英國玩脫歐,玩到出神入化⋯⋯公投完又賴皮、頼皮完又有人要從新再公投,最愛十九公子你有幸出咗世,見證咁利害的英國政治,英國近代最叻就係美國佬痾屎、英國佬執屎,附庸政治

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-4-8 02:13 PM 發表

邊個比錢大戶給聯合國洗呀?用腦啦
講錢,美國幾時還欠香港當年越南難民的錢呀⋯⋯美國佬周圍痾屎自己唔負責,不知所謂的國家,仲有英國,有無問過香港人肯唔肯收,再次證明英國的無能跟尾

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-4-8 02:56 PM 發表

美國有同你簽欠單,簽了聯合聲明都當無件事,你問下鄰近地區政府為咩?
咁似你又講賴皮⋯⋯自己查下當年美國承諾會支付難民費用,要耍無賴無計⋯⋯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-4-8 02:49 PM 發表

現在是用電子戰爭,無人機,激光衛星,微型核彈,還用人?還是毛主席年代嗎?
咁無知⋯⋯唔用人為何有駐日韓美軍,中東地區阿富汗甚至北約美軍,講軍事算吧啦

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-4-8 07:31 PM 發表

你無知定咩?要壓制先用人,但全摧毀後,要既人相對少啦,還幾十萬去計咩,蒙忍。
是你條銀様話不須要人⋯⋯而家又話要,白痴無極限、睇下伊拉克及阿富汗先啦

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-4-9 03:23 PM 發表

愚民奴才先會說出這種下流無恥的說話,一個人做盡傷天害理的事,還要去維護,你祖先今晚同你報夢。
你終於想通,愚民奴才是十九才子陶傑,閣下亂七八糟的祖先今晚肯定跟你報夢,讚你叻仔,最緊要尊重自己的祖先,睡前自己照照境

25 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。